Vo včerajšom finálovom kole Hlasu Česko Slovenska zostávajúca osmička súťažiacich siahla po náročných skladbách, aby ukázali, že si miestenky do veľkého finále skutočne zaslúžia. Dnes prišlo na rad vyraďovanie, ktoré pre polovicu z nich znamenalo v súťaži definitívnu stopku.

Každé vyraďovanie doteraz pozostávalo z automatických postupov na základe diváckych SMS hlasov a z duelov, z ktorých si kouč vybral postupujúceho. Dnes, pri poslednom rozhodovaní, však prebiehalo všetko inak. Nespievali tí, ktorí sa chceli zachrániť, ale tí, ktorí sa tešili z víťazstva. Rovnako rozhodovanie bolo o čosi tajomnejšie a napínavejšie.

Už v nedeľu večer každý z koučov svojim zverencom pridelil percentá obľúbenosti. Toto ich rozhodnutie zostalo až do dnešného vyraďovania zapečatené v obálkach. Divácke hlasy sa k rozhodnutiam koučov pripočítali a vytvorili tak konečný percentuálny výsledok.

Pepa Vojtek udelil svojim zverenkyniam Barbore Švidraňovej a Markéte Poulíčkovej rovnaké percentuálne hodnotenie, teda 50%. Rovnako i Dara Rolins nechala rozhodnutie na divákoch, keď sa rozhodla udeliť Milošovi Novotnému a Zuzane Mikulcovej rovných 50%.

Michal David to spravil inak. Zvýhodnil Ivannu Bagovú, ktorej pridelil 60% a Brunnovi Oravcovi zvyšných 40%. Rytmus sa rovnako rozhodol vyjadriť svoj názor, podľa ktorého by si Anna Veselovská zaslúžila finále viac. Priradil jej 62 %, zvyšok patril Jurajovi Zaujecovi. 

Z postupu do grand finále sa po konečnom sčítaní percent a diváckych hlasov tešili Ivanna Bagová, Miloš Novotný, Markéta Poulíčková a Anna Veselovská.

Finalisti predviedli vlastné skladby

Okrem mien postupujúcich boli ďalším zaujímavým okamihom priameho prenosu spevácke vystúpenia tejto štvorice. Tento raz sa však nepredviedli v prevzatých skladbách ako doteraz. Predstavili svoje vlastné single, ktoré sú predznamenaním toho, akou cestou sa budú začínajúci speváci uberať.

Ako prvá ponúkla svoj nový singel Pár minút Ivanna Bagová. Následne svoju aktuálnu skladbu Zachraň co se dá zaspieval i Miloš Novotný. Tretia v poradí predstavila svoju novú pieseň Jen jednou Markéta Poulíčková. Poslednou súťažiacou, ktorá sa tešila nielen z postupu, ale dostala i priestor odprezentovať svoju vlastnú skladbu bola Anna Veselovská. Jej nový song nesie názov Na ceste.

Už v nedeľu večer sa diváci v priamom prenose dozvedia meno absolútneho víťaza Hlasu Česko Slovenska, pričom rozhodnutie je už len v ich rukách. Svojich favoritov môžu podporovať už od tejto chvíle. Hlasovanie za najlepší hlas bolo totiž spustené v závere pondelkového priameho prenosu.

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Hlascs.markiza.sk