Speváčka Michaella bude počas druhého júnového víkendu reprezentovať Slovensko na IX. ročníku medzinárodného festivalu Carpathia v Rzeszowe, kde zaspieva skladbu Krásny deň. Práve s týmto singlom z jej druhého albumu Mám, čo mám (2012) aktuálne prichádza aj do slovenských rádií.

Posolstvom pesničky je tešiť sa z ľudí vo svojom okolí, ktorí dokážu robiť radosť maličkosťami. S týmito indíciami oslovila Michaella textárku Ivanu Drábovú, ktorá jej zimné nahrávanie albumu spríjemnila textom s atmosférou krásneho letného dňa. V rovnako pozitívnej nálade sa nieslo aj natáčanie videoklipu na Hlavnej ulici v Prešove pod režisérskou taktovkou Rolanda Vraníka, či fotenie s fotografom Pavlom Delejom v historickom centre Bardejova. "Doteraz v mojich klipoch účinkovali komparzisti, no v tomto prípade si prvýkrát so mnou zahrali chlapci z kapely," prezrádza Michaella o pripravovanom videoklipe.

Na spomínanom festivale Carpathia sa predstavila už v roku 2011. Keďže svojim vystúpením zanechala pozitívny ohlas, jej tamojší fanúšikovia ju oslovili s prosbou, či by Krásny deň mohla naspievať v poľštine. Tematicky ostal odkaz textu nezmenený, no prekladateľ Pavol Šogan, ktorý bol ako supervízor aj v štúdiu pri spievaní, sa musel pohrať s veršami a producent Vlado "Randy" Gnepa so spevovými linkami, aby frázovanie sedelo dokonalým spôsobom.

"Kým som nespievala túto pesničku v poľštine, myslela som si, že po poľsky by som sa celkom dokázala dorozumieť. V štúdiu to však bolo celkom úsmevné, lebo som zistila, že niektorým slovám absolútne nerozumiem. Bol to môj prvý kontakt s poľským jazykom a určite by som sa nebránila ani ďalšej podobnej skúsenosti," poznamenala s úsmevom Michaella.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol PR manažér Imrich Makó.

Foto: Pavol Delej

Súvisiaci interpreti: Michaella