Brooklynská štvorica Biohazard vystúpi 15. júla na jedinej klubovej v akcii v strednej Európe, v košickom Collosseu. Predskokana im na slovenskom koncerte bude robiť francúzska kapela Benighted.

Biohazard, legenda, ktorá spojila zdanlivo nespojiteľné hudobné žánre ako metal, hardcore, punk a hip-hop, vznikla v roku 1987 v Brooklyne. V roku 1992 vydali pod hlavičkou Roadrunner Records album Urban Discipline, ktorý ich dostal do povedomia nielen v hardcorovej komunite. Videoklip ku skladbe Punishment sa stal najhranejším v histórii metalovej relácie na MTV Headbanger's Ball. Počas svojho doterajšieho pôsobenia nahrali deväť štúdiových albumov, dva živé albumy a jednu kompiláciu s názvom Tales From The B-Side.

Odohrali stovky koncertov a festivalov ako Dynamo, Ozzfest alebo Pinkpop. V roku 2008 sa Biohazard po dlhšej odmlke vrátili opäť na pódiá, a to v pôvodnej zostave Evan Seinfeld, Billy Graziadei, Danny Schuler a Bobby Hambel, aby "oslávili" 20-te výročie kapely. Ich posledný album Reborn In Defiance dokazuje, že menšia pauza kapele prospela a nahrali album, ktorý „nakopáva zadky“.

Biohazard - Punishment

Francúzi Benighted sa zhostia úlohy predkapely a predvedú, prečo sú jednou z najlepších metalových kapiel súčasnosti. To, že si ich samotní Morbid Angel prizvali minulý rok na európske turné napovie, že v Košiciach nepôjde iba o zaplnenie času čakaním na Biohazard.

Vstupenky sú v prepredaji priamo v klube Collosseum.

Zdroj: TMB Agency
Foto: Facebook.com/BiohazardDFL

Súvisiaci interpreti: Biohazard