Nová pieseň Survival od britskej kapely Muse bude oficiálnou skladbou tohtoročných olympijských hier v Londýne. Budú ju hrať pri príchode športovcov na štadión i pri odovzdávaní medailí víťazom a televízie a rádiá ju budú používať ako hudobný podklad k príspevkom z OH.

"S radosťou oznamujeme, že Survival od Muse olympijská komisia vybrala ako hlavnú oficiálnu pieseň olympijských hier v Londýne," uviedli Muse vo vyhlásení. Skladba, ktorá je o "absolútnom nasadení a odhodlaní vyhrať", mala premiéru včera večer na BBC Radio 1 a následne sa začala predávať prostredníctvom iTunes. Muse sú podľa ich slov poctení tým, že práve ich pieseň bude olympijské hry reprezentovať na celom svete.

Pieseň, ktorá krátko po premiére zaplavila Youtube, začína orchestrálnym introm. Po prvej minúte ho vystrieda klavírna pasáž, v ktorej nastupuje spev Matta Bellamyho a približne v polovici sa zvuk opäť zmení vďaka gitarovému sólu, po ktorom pieseň vrcholí s tvrdším rockovým zvukom. Novinka Survival vďaka nezameniteľnému Bellamyho vokálu znie ako Muse, no zároveň je v nej dosť výrazne počuť aj vplyv legendárnych Queen. Čo na ňu hovoríte?

Muse - Survival

PS: Facebookovský zvuk v 2:19 je súčasťou nahrávky, po pár pokusoch nájsť na Youtube verziu bez tohto zvuku sme to vzdali...

Muse na jeseň vydajú nový album The 2nd Law, ktorý by sa mal dostať na trh 17. septembra. Skupina má na svojom konte zatiaľ päť štúdiových albumov a množstvo ocenení, ako napríklad päť MTV Europe Music Awards, päť Q Awards, osem NME Awards, dve Brit Awards, štyri Kerrang! Awards a jednu MTV Video Music Award. Za nahrávku The Resistance získala v roku 2011 cenu Grammy v kategórii Najlepší rockový album.

Zdroj: SITA (Nme.com), pmFoto: AP Photo/Chris Pizzello