Americká speváčka Janet Jackson si na konto pripíše Ultimate Icon: Music Dance Visual Award. Štyridsaťdeväťročnú interpretku si uctia v nedeľu 28. júna v Los Angeles počas udeľovania BET Awards. Na jej počesť sa v rámci špeciálneho tanečného vystúpenia predvedú napríklad Ciara, Jason Derulo alebo Tinashe.

Zástupca BET Awards Stephen G. Hill uviedol, že Jackson inšpirovala mnohých umelcov a podarilo sa jej jedinečným spôsobom prepojiť hudbu a tanec. Počas ceremoniálu vystúpia napríklad aj Nicki Minaj, Chris Brown alebo Kendrick Lamar.

Speváčka nedávno ohlásila vydanie nového albumu a tiež svetové turné. Názov nahrávky, ktorá by mala vyjsť na jeseň, zatiaľ nie je známy, no fanúšikovia a fanúšičky si už môžu vypočuť prvú ochutnávku v podobe skladby No Sleeep.


Janet Jackson má na konte desať sólových albumov. Zatiaľ poslednú štúdiovku Discipline uviedla na trh v roku 2008. Neskôr vydala ešte kompilácie Number Ones / The Best (2009) a Icon: Number Ones (2010). Medzi jej najväčšie hity patria single Nasty, Rhythm Nation, That's the Way Love Goes, Together Again, All for You alebo Scream, ktorý nahrala spolu s už zosnulým bratom Michaelom Jacksonom. Na celom svete predala viac ako 160 miliónov kópií nahrávok a patrí tak k najúspešnejším speváčkam v histórii. Počas kariéry získala viac ako 200 ocenení. Nominovali ju tiež na Oscara či Zlatý glóbus.  

Zdroj: SITA
Foto: Janetjackson.com

Súvisiaci interpreti: Janet Jackson