Z pop-drum&bassového dua sa pomaly ale isto stáva zvukovo variabilnejšia rocková kapela. V ostatnom singli Hypocrite zneli ozveny post-punku, teraz novinke Meowlau x Val dominuje zvonivý gitarivý riff a nákazlivá indie-rocková energia. Svieži je aj text pesničky Pocket Money, v ktorom Valentína Vlková okrem iného vyzdvihuje  dôležitosť vreckového v živote dospievajúceho človeka.

Meowlau x Val s čerstvo zverejnenou novinkou pokračujú v posúvaní ich typickej zvukovosti. V singli Pocket Money môžeme prvýkrát počuť kompletnú kapelnú zostavu aj s novým bubeníkom Vladošom Paškom. Ten do pesničky vkladá objem nefalšovanej energie a pozdvihuje zvuk skupiny opäť na nový level.

"Bicie sme si nahrali sami v skúšobni, povedzme, že ide o low-budgetové riešenie, nakoľko ide o tak špecifický nástroj, že sa väčšinou nahráva skôr v štúdiách. Napriek tomu si myslím, že majú hutný a solídny zvuk, za čo ďakujeme Maťkovi Rumanovi z kapely Billy Barman za zapožičanie mikrofónov, nášmu milovanému zvukárovi Jakubovi Simonidesovi za nahrávanie a Lukášovi Klincovi z projektu Breathe the Vapor za perfektný mix a master. Samozrejme, Vladoš je pán bubeník – ďakujeme za tvoj prínos," objasnila gitaristka a basáčka Laura Jašková, ktorá je taktiež členkou kapely Billy Barman.

"Špecifickú tematiku piesne opísala speváčka a textárka Valentína Vlková: "Text je o peniazoch. Je to tak. Či ich máme, nemáme, alebo by sme ich chceli mať, peniaze sú predmetom každodenného života. V texte spievam o tom, ako by sme chceli žiť svoj vysnívaný život, možno sa odsťahovať, cestovať, kúpiť si auto, ale naša finančná situácia nám to nedovoľuje. Chceli by sme ale poukázať na to, že nie všetko je postavené len financiách a mnoho zážitkov sa dá vybudovať aj na veciach, ktoré sú našťastie zadarmo… Ako ja rada hovorím, peniaze prídu a odídu, ale spomienky si len tak nekúpiš."

Singel Pocket Money vychádza pod hlavičkou Warner Music Czech Republic a od dnešného dňa je k dispozícii na všetkých streamovacích platformách. Videoklip bude mať premiéru dnes o 18:00.

Meowlau x Val aktuálne finišujú prípravy na festivalovú sezónu. Svoju novú šou odprezentujú na najprestížnejších a najväčších česko-slovenských festivaloch, no prvýkrát si zahrajú aj na známom maďarskom festivale neďaleko Balatonu. "Brutálne sa teším na všetky festivaly a koncerty, do každého jedného dávam dušu. Špeciálne sa teším na väčšie pódiá, kde sa nemusím krotiť a môžem hrať hlasitosťou, ktorá je mi prirodzená. Tieto koncerty majú pre mňa ďalšiu pridanú hodnotu. Plus som veľmi 'letný človek', takže outdoorové koncerty sú pre mňa ako stvorené," vysvetlil nový člen skupiny Vladoš Paška, ktorý hrá aj v kapelách Asenth, Quatro Emocione a Folk & Bass Orchestra. Čo skupina, to iný hudobný štýl.

Popri koncertovaní bude kapela ďalej pracovať na novom, akustickejšom a "tvrdšom" EP s názvom RAVEn, ktoré uzrie svetlo sveta na prelome rokov 2024 a 2025. Jeho súčasťou bude novinka Pocket Money aj nedávno vydaný singel Hypocrite

Všetky koncerty tohtoročnej letnej sezóny nájdete na instagramovom profile skupiny. Novinky môžete sledovať aj na novom webe kapely www.meowlauxval.com.

Redakciu Hudba.sk informovala manažérka skupiny Kristína Guničová. Správu sme upravili a doplnili.