Bývalý spevák britskej skupiny Yes Jon Anderson príde už čoskoro do Bratislavy, aby spoločne so slovenským spevákom Mirom Žbirkom nacvičili program, ktorý v stredu 8. augusta predstavia v londýnskom divadle Sadler's Wells na Rosebery Avenue. Agentúru SITA o tom v piatok informoval Ladislav Snopko.

Žbirka a Anderson budú v slovenskej metropole od 1. do 6. augusta. Spolu so symfonickým orchestrom Capella Istropolitana pod dirigentskou taktovkou michalovského rodáka Adriana Kokoša naštudujú celovečerný program, na ktorom sa podieľal aj dlhoročný Andersonov priateľ a spolupracovník - hudobný skladateľ Peter Machajdík. Tento program predstavia len v Londýne a to v čase olympiády.

Miro Žbirka oslávi v októbri svoje šesťdesiate narodeniny. Pri tejto príležitosti sa predstaví na dvoch narodeninových koncertoch, ktoré sa budú konať v Prahe (8. novembra) a Bratislave (5. decembra). Na oboch vystúpeniach ho budú okrem jeho kapely a symfonického orchestra Capella Istropolitana sprevádzať aj špeciálni hostia, ktorých mená zatiaľ muzikant nezverejnil.

Svoje najväčšie hity predstaví v tradičnom, symfonickom, rockovom aj akustickom prevedení. Jeho decembrový narodeninový koncert v Bratislave bude jediným tohtoročným vystúpením na Slovensku. Lístky na koncert s názvom Miro Žbirka - Happy birthday sa už predávajú v sieti Ticketportal v cene od 19 do 75 eur. 

Zdroj: SITA
Foto: Tomáš Martinek

Súvisiaci interpreti: Jon Anderson, Miro Žbirka