Americký hudobník Machine Gun Kelly nie je pre fanúšikov rapu žiadnou neznámou personou. Rodák z Texasu vydal svoj prvý album ešte v roku 2012, no globálnu popularitu si získal len v posledných rokoch. Na tento rok ohlásil svoje doposiaľ najväčšie turné Mainstream Sellout Tour.


Prežíva svoj kariérny vrchol. Za oceánom je síce Machine Gun Kelly už dlhé roky úspešným interpretom s množstvom fanúšikov. V Európe však najväčšiu pozornosť vzbudili jeho posledné dva albumy. Komerčný úspech si získal v roku 2017 vďaka skladbe Bad Things, ktorú nahral spolu s Camilou Cabello. Song sa dostal na štvrtú priečku hudobného rebríčka Billboard Hot 100 a pre oboch interpretov išlo do tej doby o ich prvý hit v TOP 10. V slovenskom singlovom rebríčku to nahrávka dotiahla na 39. pozíciu.


Svoj doposiaľ posledný album pod názvom Mainstream Sellout vydal Machine Gun Kelly len tento rok. Pozornosť albumu priniesli tiež spolupráce s Lil Wayneom, Willow, Iannom Diorom či Bring Me The Horizon. Raper sa krátko po vydaní svojho CD rozhodol novú hudbu podporiť koncertnou šnúrou naprieč Amerikou a Európou. Na tej ho bude sprevádzať niekoľko špeciálnych hostí, vrátane spomínaného Ianna Diora, Avril Lavigne či Travisa Barkera.

Séria koncertov odštartovala 8. júna v Austine, posledný koncert raper odohrá 12. októbra v Amsterdame. Najbližšie k Slovensku sa 32-ročný hudobník ukáže v pražskej Fortuna Aréne, kde odohrá svoju šou už 19 septembra. Posledné lístky sú stále v predaji, no ak si tento koncert nechcete nechať ujsť, nemali by ste ich kúpu zbytočne odkladať. Organizátori totiž informovali, že voľných už je len niekoľko stovák lístkov.

Milovník sexu a bujarého životného štýlu

Počas pražského koncertu určite zaznejú aj aktuálne single zo šiesteho štúdiového albumu ružovovlasého Američana. Tým posledným sa stala skladba Make Up Sex, ktorú Machine Gun Kelly nahral spoločne s americkým muzikantom Blackbearom.

Táto skladba sa radí medzi tie najvýraznejšie z celého albumu už len vďaka svojmu explicitnému názvu a nemenej zaujímavému textu. V sprievodnom videoklipe môžeme sledovať rapera uprostred miestnosti plnej mačiek. Paradoxom je, že Machine Gun Kelly si aj v tomto prípade drží svoju pózu rockera a užíva si hru na gitare.


Miláčik bulváru a štvanec rapovej scény

Americký raper má tú výhodu, že jeho personu milujú obe pohlavia. Jeho mužskí rovesníci sa zhodujú s jeho názormi, a nežnejšie publikum mu fandí najmä kvôli jeho výzoru zlého chlapca. Tomu prepadla aj americká herečka Megan Fox, ktorá sa s MGK zoznámila počas nakrúcania videoklipu pre jeho skladbu Bloody Valentine.

Netrvalo vôbec dlho a dvojica potvrdila spoločný vzťah. Dnes patria medzi najkontroverznejšie páry šoubiznisu a vždy keď sa niekde spolu ukážu, budia obrovský rozruch. Nedávno verejnosť šokoval tvrdením o tom, že si vzájomne pijú svoju vlastnú krv. Údajne to robia len občas a ide o pár kvapiek, ktoré sú súčasťou rituálu. Hollywoodska herečka sa netají tým, že sa venuje astrológii a výkladu kariet, o raperovi dokonca tvrdí, že aj by si ho ako malé dievča nevysnívala, možno by tu ani nebol.

Colson Baker (rodné meno MGK) bol však vo svojich vyjadreniach otvorený dávno predtým, ako sa spoznal s Megan. Otvorene priznáva že na dennej báze užíva marihuanu a v minulosti bol závislým na heroíne a kokaíne. Názorovo sa Baker radí k anarchistom, čo môžeme vidieť aj v množstve odkazov, ktoré prenáša do svojej hudobnej tvorby.

Pozornosť médiách si Colson získal aj vďaka svojmu konfliktu s Eminemom, s ktorým vedú otvorenú vojnu už od roku 2012. Eminem však nie je jediný, s kým si Baker nesadol. Kontroverzný raper proti sebe poštval tiež G-Eazyho, o ktorom hovoril, že sa mu chce podobať kvôli tomu, že súloží s jeho bývalou priateľkou speváčkou Hasley. S tou si Baker prežil krátky románík po tom, ako sa speváčka po roku rozišla so spomínaným G-Eazym.


Autor: Dušan Marko