Skupina Modus, ktorá vznikla v roku 1967, prešla rôznymi fázami, no táto je pre kapelu zlomová. Po tom, čo v marci podľahol ťažkej chorobe jeden zo zakladajúcich členov Ľubomír Stankovský alias Kyslík, prišli do kapely dve nové mladé tváre. Modus tentokrát stavil na úplne iné karty ako v ostatných rokoch. A táto znovzrodená zostava zahrala prvýkrát exkluzívne naživo pre rádio Melody.

K zakladateľovi kapely Jankovi Balážovi, spevákovi a gitaristovi Jurajovi Zaujecovi a klavíristovi Palimu Bartovicovi sa len nedávno pripojila aj bývalá moderátorka rannej show rádia Melody Martina Comisso, ktorá sa už počas svojho pôsobenia v rádiu uberala hudobným smerom, a to aj vďaja spolupráci s Vašom Patejdlom na skladbe Voňavky dievčat.

Veľkým obohatením kapely je aj 17-ročná Nikoleta Šurinová, ktorá v roku 2018 vyhrala Česko Slovensko má talent. Už vtedy bolo jasné, že pred touto muzikantkou je veľká budúcnosť. Dnes sa to len potvrdzuje. Za ostatné roky sa mladá bubeníčka vypracovala na profesionálnu úroveň legendárnej kapely.

Modus je značka, ktorej súčasťou bolo za celú éru fungovania viacero známych mien, ako Meky Žbirka, Marika Gombitová či Janko Lehotský. Ako však podotýka znovuzrodená zostava: "Sme tu a teraz! Treba sa pozerať dopredu. To pekné čo kapelu vystihuje, zanecháme a to ďalšie, čo Modus len bude vystihovať, na tom všetci zamakáme. Modus ide ďalej s takou energiou, ktorá, veríme, nenechá nikoho chladným. Je pred nami ďalšia skvelá éra značkovej kapely a každý kto chce, môže byť pri tom s nami."

V súčasnej zostave tak vznikla úplne nová chémia, ktorá je okamžite čitateľná z prejavu všetkých členov a v rádiu Melody to len potvrdili. Pozrite si vystúpenie naživo, medley skladieb ako sú Sklíčka, Úsmev, či jeden z novších duetov Dávam ti všetko.


Informácie redakcii Hudba.sk poskytla Martina Comisso.