Už 1. septembra zavíta do Koncertnej siene Klarisiek v Bratislave populárna izraelská perkusionsitka, speváčka a mierová aktivistka Liron Meyuhas, považovaná za "najkrajšieho hráča na hang na svete".

V Bratislave vystúpila s veľkým úspechom už v rokoch 2015 a 2016. Zaujala predovšetkým svojím projektom La Gitana, hudobným cestovaním po Blízkom východe, Afrike a spracovaním starých sefardských piesní zo Španielska.Tentoraz prinesie do hlavného mesta tradičnú a originálnu hudbu upravenú pre rôzne svetové perkusie a tradičné melódie v kombinácii s hlbokým spojením so živlami - vodou, ohňom, vetrom a zemou. Vstupenky na koncert sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Rodáčka z Jeruzalema sa hudbe venovala od útleho detstva. Najskôr si osvojila gitaru a krátko potom klavír. Na dovolenke v Egypte spoznala prvýkrát kúzlo tradičných bubienkov - djembe a darbuka, ktorým zostala verná dodnes. Okrem nich počas koncertov využíva kongá, rámový bubon, tamburínu, efektový pedál, cajon, handpan či calabash.

Aby mohla spájať tradičné rytmy z najrôznejších kontinentov, študovala hudbu v Ázii, Európe aj Afrike. Spieva v rodnej hebrejčine, ktorú strieda s angličtinou, taliančinou a španielčinou. Okrem hudby je tiež veľmi aktívna aj v sociálnej oblasti. Angažuje sa ako mierová aktivistka a organizuje hudobné workshopy pre arabské a židovské deti.

Podujatie prebehne ako súčasť MAZEL TOV - festivalu židovskej kultúry. Organizátormi koncertu sú JEWROPE, n.o. a TACHLES . Ďakujeme za finančnú podporu Nadácii Mesta Bratislava, Nadácii SPP a za spoluprácu BKIS - Bratislavské kultúrne a informačné stredisko.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Saša Pastorková.