Waleská rocková kapela Stereophonics sa v rámci turné k novému albumu Keep The Village Alive (2015) predstaví aj vo Viedni. Koncert štvorčlennej formácie sa uskutoční v piatok 16. októbra v Gasometri.

Vstupenky v cene 34,80 eura je možné zakúpiť v predpredaji. Stereophonics počas turné vystúpia napríklad aj v Kodani, Amsterdame, Mníchove, Miláne, Dubaji, Edinburghu či Londýne.

Stereophonics vznikli v roku 1992 a debutovali o päť rokov neskôr albumom Word Gets Around. V roku 1999 uviedli na trh druhú štúdiovku Performance And Cocktails s hitmi The Bartender And The Thief, Just Looking či Pick A Part That's New, pričom sa im s ňou po prvý raz podarilo dobyť UK Chart.

Rebríček ovládli aj s treťou štúdiovkou Just Enough Education To Perform (2001) obsahujúcou single Mr. Writer, Have A Nice Day, Step On My Old Size Nines, Handbags And Gladrags a Vegas Two Times, a tiež s nasledujúcimi nahrávkami You Gotta Go There To Come Back (2003), Language. Sex. Violence. Other? (2005) a Pull The Pin (2007). Následne vydali albumy Keep Calm And Carry On (2009), Graffiti On The Train (2013) a spomínaný Keep The Village Alive, s ktorým znova dobyli UK Chart. V súčasnosti tvoria kapelu Kelly Jones (spev, gitara, klávesy), Richard Jones (basgitara, klávesy), Adam Zindani (gitara) a Jamie Morrison (bicie). 


Zdroj: SITA (Stereophonics.com)
Foto:  Facebook.com/Stereophonics

Súvisiaci interpreti: Stereophonics