Austrálska elektronická skupina The Avalanches vydá reedíciu svojho debutového albumu Since I Left You (2000). Nahrávka sa dostane na trh 27. januára. Okrem toho kapela zverejnila nový videoklip.

Reedícia albumu Since I Left You bude dostupná vo forme LP, pričom vybrané nezávislé predajne v USA, Kanade a Austrálii ponúknu limitovanú verziu päťtisíc farebných platní. O farbe pritom rozhodne verejnosť v online hlasovaní, kde možno vybrať červenú, modrú, zlatú a priehľadnú variantu.


Skupina okrem toho predstavila aj videoklip ku skladbe Because I'm Me, na ktorom sa podieľala aj americká hip-hopová formácia Camp Lo. O réžiu novinky, v ktorej sa chlapec snaží na nástupišti metra snaží zaujať sympatickú, no prácou mierne otrávenú pokladníčku, sa postaral Greg Brunkalla. Pieseň pochádza z dlho očakávaného albumu Wildflower, ktorý skupina vydala po 16 rokoch začiatkom júla. Z albumu pochádzajú tiež single Frankie Sinatra, Colours a Subways.


The Avalanches vznikli v roku 1997 v Melbourne. V roku 2000 vydali spomínaný debutový album, ktorý sa v roku 2001 dostal na ôsmu priečku britského albumového rebríčka. Za video k singlu Since I Left You si odniesli MTV Europe Music Award v kategórii videoklip roka. Okrem toho predstavili niekoľko mixtapeov či EP. V súčasnosti vystupujú v zostave Robbie Chater a Tony Di Blasi.


Zdroj: SITA (Pitchfork.com, Carolinestorefinder.com, archív)
Foto: 

Súvisiaci interpreti: Avalanches