Anglický spevák Sam Smith zverejnil nový singel s názvom Burning. Nahrávka je už treťou ukážkou z jeho pripravovaného albumu The Thrill Of It All, ktorý plánuje uviesť na trh 3. novembra. Dvadsaťpäťročný interpret zo svojej druhej štúdiovky už ponúkol piesne Too Good at Goodbyes a Pray.

Pre rodáka z Londýna je Burning najobľúbenejšou piesňou z celej štúdiovky. Vyjadril sa tak počas rozhlasovej show Annie Mack na BBC Radio 1. Je to "najosobnejšia pieseň, ktorú som kedy napísal," dodal. Smithovi priaznivci si ju môžu vypočuť napríklad na službe Spotify.

Samuel Frederick Smith sa stal známym v roku 2012 vďaka spolupráci na piesni Latch dua Disclosure. O rok neskôr sa podieľal na singli La La La, ktorý vydal producent Naughty Boy a taktiež vydal EP nahrávku Nirvana. Na ňu nadviazal albumom In The Lonely Hour (2014), ktorý obsahuje single Money On My Mind, Like I Can, I'm Not The Only One či Stay With Me.

Smith je víťazom ankety BBC Sound of 2014, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. Okrem toho získal napríklad štyri Grammy, šesť MOBO Awards, tri BRIT Awards alebo tri Billboard Music Awards. Nahral aj pieseň Writing's On The Wall pre bondovku Spectre (2015), ktorá mu vyniesla Oscara a Zlatý glóbus.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/samsmithworld

Súvisiaci interpreti: Sam Smith