Dvojica hudobníkov, ktorých mená sú neodmysliteľne spojené s vydavateľstvom Real Music House, vyráža na krátke koncoročné turné. V Banskej Štiavnici, Prešove a Bratislave zahrajú skladby, ktoré reprezentujú ich pesničkársku tvorbu.

"Po dlhšej dobe sme sa vrátili ku skladbám, ktoré dokážeme zahrať aj v tej najintímnejšej podobe. Veríme, že v nej dostanú novú silu. Veľmi sa na to tešíme," hovorí Robert Pospiš. Spoločne s Martinom Sillayom tvoria hudobný, producentský a vydavateľský tandem a aktuálne majú za sebou intenzívne obdobie so slovensko-americkým projektom Spev Tebe.

Vo svojom vydavateľstve Real Music House vydali hudobníci tento rok viac ako pätnásť albumov domácej hudobnej špičky. V tomto období Pospiš a Sillay pracujú na nových skladbách pre svoju vlastnú nahrávku. "Bude to album, ktorý bude odzrkadľovať atmosféru v našej spoločnosti," vysvetľuje Pospiš.

Ešte pred finalizáciou novej platne však chystajú pár vystúpení po Slovensku. "Koncerty, ktoré odohráme v našich troch obľúbených slovenských mestách, budú stáť na skladbách z našej minulosti. Zahráme ich v novej podobe. Srdečne všetkých pozývame," dodáva Sillay.

Robert Pospiš & Martin Sillay – Tour 2019:

29. 11. - Banská Štiavnica, Eleuzína
15. 12. - Bratislava, Klub pod lampou / Spojené s podujatím Real Music House Night
19. 12. - Prešov, Christiania

Turné z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 
Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Robert Pospiš z Real Music House. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Ondrej Forus

Súvisiaci interpreti: Robert Pospiš/Martin Sillay