Úspešné britské duo Disclosure od konca novembra brázdi európske haly, kde fanúšikom servíruje novinky z albumu Carracal. Na zozname vystúpení je aj Malá sportovní hala v Prahe, kde sa formácia fanúšikom elektronickej hudby predstaví v nedeľu 14. februára.

Bratia Guy a Howard Lawrenceovci sú dobre známi aj slovenským fanúšikom, vystúpili u nás dokonca už dvakrát. V čase, keď ich tvorbu ešte málokto poznal, sa predstavili na vychytenej bratislavskej párty Hochspannung! (apríl 2012), neskôr ich live set naplnil tanečný stan na najväčšom slovenskom festivale Pohoda (2014).

Slováci však tentoraz musia za hudobným zážitkom vycestovať, keďže v rámci aktuálneho turné žiadne zo slovenských miest nie je v pláne. Fanúšikovia, ktorí zavítajú na pražské vystúpenie Disclosure, sa môžu tešiť na poriadnu dávku housu šmrncnutú prvkami UK garage, synthpopu či R&B. 


Debutový singel Latch v spolupráci so Samom Smithom alebo White Noise s duom AlunaGeorge vystrelili nielen dvojicu producentov ale aj ich v tom čase ešte málo známych vokálnych hostí do povedomia fanúšikov elektronickej hudby nielen v ich rodnej krajine. Po raketovom úspechu debutového albumu Settle v roku 2013 (1,6 miliónov predaných kópií), ktorý sa po vydaní ocitol na vrchole UK Chartu, sa z dvoch nenápadných Angličanov stalo uznávané duo, ktoré spoznal celý svet. Následne sa predstavili na najvýznamnejších festivaloch ako Glastonbury, Lollapalooza alebo Coachella, kde si opäť zahrajú aj tento rok. Získali tiež nomináciu na Grammy Award v kategórii Najlepší tanečný/elektronický album (2014).

Nedávno sa duo fanúšikom na Facebooku poďakovalo za úžasný rok 2015, počas ktorého okrem iného opäť dobyli britský rebríček albumov a v americkom Billboard 200 sa dostali na 10. miesto. K ďalším veľkým minuloročným úspechom zaradili vystúpenie na svojom vysnívanom mieste Madison Square Garden, zisk ďalšej nominácie Grammy Award a zorganizovanie svojho vlastného festivalu WildLife, s ktorý sa konal v lete v Las Vegas.


O kvalitný warm-up pred vystúpením britskej dvojice sa postará kanadský dídžej, producent a remixér Pomo. Mladý talent momentálne žijúci vo Vancouveri ladí podobnú vlnu ako headlineri. Vo svojich setoch ako aj v tvorbe sa podľa vlastných slov snaží držať ďaleko od žánrovej jednotvárnosti. Mieša preto hip-hop s tanečnou elektronikou, ale aj s prvkami funku 70-tych rokov. Pre Disclosure už oficiálne remixoval zopár trackov, jedným z nich je aj hit s Gregorym Porterom - Holding On (Pomo remix).

Romantický víkend v Prahe tak môžete zakončiť na poriadnej párty. Program večera začína už o 18:30, dejiskom je Malá sportovní hala (bývalá Incheba arena). Lístky sú ešte v predaji v cene 850 Kč (cca. 31 eur).

Autor: Martin Laškovský
Foto: Jack Plunkett/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Disclosure