Headlinerom 9. ročníka festivalu Topfest, ktorý sa uskutoční 29. a 30. júna na letisku v Piešťanoch, bude fínska formácia Nightwish hrajúca symfonický metal či gothic metal. Agentúru SITA o tom informoval PR manažér podujatia Ján Kakaščík.

Kapela Nightwish pôsobí na scéne od roku 1996. Na svojom konte má sedem štúdiových albumov, zatiaľ posledným je nahrávka Imaginaerum (2011). Medzi jej najväčšie hity patria skladby ako Nemo, Wish I Had an Angel či Amaranth. Na čele skupiny, ktorej sa podarilo preraziť aj v kontinentálnej Európe, bola od jej vzniku až do roku 2005 speváčka Tarja Turunen. Od roku 2007 je na jej poste 40-ročná Švédka Anette Olzon. Tá vyhrala konkurz, na ktorom sa zúčastnilo až dvetisíc uchádzačiek.

Nightwish predali už viac ako sedem miliónov kópií nahrávok a získali vyše 60 zlatých a platinových platní. Tohtoročné európske turné kapela odštartuje v apríli vo švédskom Göteborgu. Pred Topfestom sa ukáže aj na rakúskom festivale Nova Rock v Nickelsdorfe.

Nightwish - Amaranth (live, 2012)

Na festivale Topfest 2012 vystúpi aj americká heavymetalová formácia Godsmack či numetalová formácia Ill Niňo. Okrem nich sa v Piešťanoch predvedú aj Kabát, Inekafe, IMT Smile, Slobodná Európa, Aneta Langerová, Divokej Bill, Škwor, Harlej, Čad, Konflikt, Horská Chata, Heľenine oči, Paranoid, Braňo Mojsej, Punkreas, Wadda, Downhill alebo Zuzana Smatanová.

V tanečnom stane Top Trance sa o hudobnú produkciu postarajú renomovaní dídžeji a producenti Martin Solveig, Markus Schulz a Jochen Miller. V rámci bonusového dňa podujatia s názvom Topfest PLUS vystúpi 13. júla na piešťanskom letisku americká rocková legenda Guns N' Roses.

Klasické permanentky na festival sa v súčasnosti predávajú za 40 eur, V.I.P. permanentky za 70 eur a jednodňový lístok sa dá kúpiť za 25 eur. Osoby ZŤP a ZŤP-S majú možnosť zakúpiť si vstupenku so zľavou 50 percent, ich sprievod hradí plnú sumu. Vstupenky na Guns N' Roses stoja 20 (zadné státie), až 199 (Platinum tribune) eur. Ľudia si zároveň za 60 eur môžu kúpiť spoločnú vstupenku na Topfest s lístkom na koncert Guns N' Roses v kategórii státie.

Zdroj: SITA
Foto: Ville Juurikkala - Nightwish.com

Súvisiaci interpreti: Nightwish