Britský gitarista a člen momentálne nefungujúcej kapely Oasis Noel Gallagher nezavrhuje myšlienku sólových vystúpení, na ktorých by hral len piesne Oasis. Opäť však kategoricky zamietol návrat kompletnej zostavy na pódiá. Má vraj priveľa plánov v rámci vlastnej sólo-kariéry.

"Viem si predstaviť, že by som jedného dňa odohral šou čisto so skladbami Oasis," vyhlásil Noel Gallagher v nedávnom rozhovore pre magazín The Mirror v Argentíne, kde práve vystupoval v rámci juhoamerickej časti festivalu Lollapalooza. Vzťah s bratom Liamom však zostáva chladný a Noel nemá záujem vyprovokovať ďalšiu situáciu podobnú tej, ktorá v roku 2009 viedla k rozpadu Oasis.

"Liam je stále veľmi nahnevaný muž," uviedol starší z bratov v rozhovore. "Nie je v pohode. Má vo zvyku komplikovať aj tie najjednoduchšie veci," dodal. Noel bude podľa vlastných slov radšej spokojne ďalej vystupovať sám so svojou sprievodnou kapelou High Flying Birds. "Možno príde deň, keď sa obnovenie Oasis bude zdať ako dobrý nápad, ale zatiaľ mám príliš veľa plánov sólovo," povedal. 


Oasis sa rozpadli v roku 2009 a začiatkom tohto roka sa objavili správy o možnom zmierení. Podľa Noela však existuje asi jednopercentná pravdepodobnosť, že sa tak stane. Noelova kapela High Flying Birds vlani vydala svoj ostatný album Chasing Yesterday. V apríli bude skupina pokračovať v britskom turné a v lete vystúpi na niekoľkých festivaloch, napríklad aj na budapeštianskom Szigete

Noel Gallagher pôsobil v Oasis od roku 1991 a s formáciou vydal albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008).

Ovládli poslucháčsku anketu o najlepšiu britskú skladbu

Návrat Oasis je zatiaľ v nedohľadne, no v srdciach fanúšikov sa nič nemení. Za najlepšiu britskú skladbu všetkých čias totiž nedávno zvolili Wonderwall. O jej prvenstve v ankete The Best of British 2016 rozhlasovej stanice Radio X rozhodlo viac ako 50-tisíc poslucháčov a poslucháčok.

Kapela sa v rebríčku dvadsiatich najlepších piesní umiestnila ešte štyrikrát. Nahrávky Don’t Look Back In Anger, Champagne Supernova a Live Forever sa pritom umiestnili na druhej až štvrtej priečke a Slide Away skončila na šestnástom mieste.

Dvadsať najlepších britských piesní podľa ankety The Radio X Best of British 2016: 

1. Oasis - Wonderwall 
2. Oasis - Don’t Look Back In Anger 
3. Oasis - Champagne Supernova 
4. Oasis - Live Forever 
5. The Stone Roses - I Am The Resurrection 
6. Arctic Monkeys - I Bet You Look Good On The Dancefloor 
7. David Bowie - Heroes 
8. David Bowie - Life On Mars? 
9. The Verve - Bittersweet Symphony 
10. The Rolling Stones - Gimme Shelter 
11. Elbow - One Day Like This 
12. Queen - Bohemian Rhapsody 
13. The Beatles - Hey Jude 
14. Pulp - Common People 
15. The Smiths - There Is A Light That Never Goes Out 
16. Oasis - Slide Away 
17. The Stone Roses - Fool’s Gold 
18. The Smiths - How Soon Is Now 
19. The Beatles - A Day In The Life 
20. Joy Division - Love Will Tear Us Apart 


Text: Hudba.sk (NME.com), SITA (časť o ankete - Independent.co.uk, Radiotoday.co.uk + biografia)
Foto: Facebook.com/noelgallaghermusic

Súvisiaci interpreti: Noel Gallagher, Oasis