Takmer presne dvanásť rokov po svojej českej koncertnej premiére (6.6.2004) sa Paul McCartney vráti do Prahy. V rámci turné s názvom One On One prinesie k našim západným susedom svoje najväčšie hity z celej takmer 60-ročnej kariéry. Chýbať teda samozrejme nebudú ani legendárne piesne, ktoré zložil počas fungovania kapely The Beatles.

Rovnako ako v prípade uvedenia každého nového turné, aj teraz Paul McCartney sľubuje veľkolepú novú scénu a desiatky klasických skladieb z éry "chrobákov", kapely Wings aj jeho úspešnej sólovej kariéry. V rámci nej vyráža na svetové turné pravidelne, naposledy v rokoch 2013-2015, keď odohral 91 koncertov po celom svete. Súčasťou turné s názvom Out There bolo jeho aj historicky prvé vystúpenie v Južnej Kórei, kde publikum na Olympijskom štadióne v Soule odmietlo prestať spievať refrén k piesní Hey Jude a doslova prinútilo Paula zopakovať túto skladbu v prvom prídavku.

Živé vystúpenia Paula McCartneyho obsahujú všetko, čo fanúšik hudby očakáva od prvotriednej rockovej šou - takmer tri hodiny plné špičkových výkonov a dokonalej zohratosti hudobníkov a množstvo zásadných skladieb z posledných 50 rokov hudobnej histórie. Zostavu McCartneyho kapely už viac než 10 rokov tvoria Paul Wickens (klávesy), Brian Ray (basgitara, gitara), Rusty Anderson (gitara) a Abe Laboriel Jr. (bicie). Na turné One On One zážitok podporí najmodernejšia audio, video a svetelná technika, nikto však určite nepochybuje, že u jedného z najzásadnejších skladateľov, hudobníkov a interpretov popu a rocku je na prvom mieste hudba.

Lístky sa dostanú do klasického predpredaja v piatok 1. apríla od 10:00. Členovia hudobníkovho fanklubu si ich môžu zadovážiť už zajtra (30.3.) a členovia Live Nation klubu vo štvrtok 31. marca. Koncert sa uskutoční 16. júna (dva dni pred Paulovými 74. narodeninami) v pražskej O2 aréne.

Pozrite si krátky dokument o vystúpení Paula McCartneyho na otvorení LOH 2012 v Londýne:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Petr Novák z Live Nation CZ.

Súvisiaci interpreti: Paul McCartney