Americká rocková kapela The Killers oznámila, že ich nový album sa bude volať Battle Born. Štvrtá štúdiovka by mala vyjsť na jeseň a líder skupiny Brandon Flowers pre magazín Rolling Stone vysvetlil, že názov nahrávky, ktorý v preklade znamená "narodený v boji", je rovnaký ako názov ich hudobného štúdia.

Tiež je prezývkou ich domova - Nevady. "Istým spôsobom sa všetci Američania narodili v boji. Naši predkovia sem prišli po niečo lepšie," uviedol. "Názov korešponduje s nahrávkou. Je to veľmi ťažký štvrtý album," priznal bubeník The Killers Ronnie Vannucci.

Basgitarista Mark Stoermer zas v minulosti pre magazín NME priblížil, ako nahrávka vznikala. "Robíme to po kúskoch a dosť dlho trvá precítiť to a zistiť, čo znamená byť opäť skupinou, keďže sme mali veľmi dlhú prestávku. Je to viac rockové ako ostatný album, ale tiež robíme niečo, čo sme ešte nikdy neurobili. Určite to bude znieť ako my," vyjadril sa. 

Okrem titulnej piesne Battle Born, ktorú Flowers označil za "pilier albumu" bude obsahovať i skladby ako Heart Of A Girl, Flesh And Bone, Carry Me Home či Runaways.

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk)
Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Súvisiaci interpreti: The Killers