Britského speváka Georgea Michaela prepustili z nemocnice, kde bol na pozorovaní po autonehode, ku ktorej došlo vo štvrtok 16. mája. V utorok o tom informovali na jeho oficiálnej webovej stránke georgemichael.com.

Štyridsaťdeväťročný George Michael bude doma naďalej odpočívať a zotavovať sa. "Má sa dobre a všetkým ďakuje za podporu," uvádza sa na stránke. Spevák mal autonehodu pri meste St Albans v Hertfordshire. Michael auto nešoféroval, keďže v roku 2010 dostal päťročný zákaz sadnúť si za volant po tom, ako riadil vozidlo pod vplyvom marihuany.

Paramedici ho po príchode našli mimo auta, no pri vedomí a následne ho previezli do jednej z londýnskych nemocníc, kde ho ošetrili. Pri nehode utrpel niekoľko menších poranení na hlave, a preto si ho v nemocnici z preventívnych dôvodov nechali na niekoľko dní. Ďalší účastník nehody si zranil hlavu a do nemocnice ho previezli letecky. Podľa miestnej polície nedošlo pri nehode ku kolízii s iným vozidlom, šofér zišiel z cesty zo zatiaľ neobjasnených príčin.

Britský spevák má za sebou náročné obdobie, keďže koncom roka 2011 pre vážne zdravotné problémy zrušil turné a niekoľko týždňoch ho zachraňovali lekári vo Viedni. Reštart koncertnej šnúry odštartoval vlani v septembri práve v rakúskej metropole, kde na znak vďaky spieval zamestnancom nemocnice. Jeho zdravotné problémy však neskončili - v novembri 2012, teda necelý rok po úspešnej liečbe zápalu pľúc, nastúpil na dvojmesačné liečenie v Austrálii.

Zdroj: SITA (Georgemichael.com, archív)
Foto: Michaela Kuch / FM Service

Súvisiaci interpreti: George Michael