Jeremy Pritchard, basgitarista kapely Everything Everything prezradil, že chcú pri nahrávaní 3. albumu postupovať spontánnejšie ako pri tom predošlom. "Premýšľame nad tým, že by sme mali zmeniť náš prístup, byť trochu uvoľnenejší, spontánnejší a nebyť až takí precízni," povedal portálu Digital Spy.

Podľa hudobníka by sa kapela mohla poučiť zo zdĺhavej práce na poslednom albume Arc. "Album sme dokončili a potom sme sa mu nevenovali asi päť mesiacov, čo bolo trochu nudné. Ale plánovali sme, ako ho vydať," vysvetlil Pritchard, ktorý by podľa vlastných slov pri nahrávaní tretieho albumu nechcel zvoliť rovnaký postup. 

Pod názvom Everything Everything funguje štvorica hudobníkov pôsobiacich v Manchestri. Hrajú gitarový pop, no ich eklektický zvuk sa často pohybuje naprieč žánrami a badať u nich rôzne hudobné vplyvy: od Michaela Jacksona, cez Radiohead až po R. Kellyho. Kapelu Everything Everything založili v roku 2007 ešte počas štúdií na univerzite kamaráti Jonathan Higgs (vokály, gitara, klávesy), Jeremy Pritchard (basgitara, vokály), Michael Spearman (bicie nástroje) a Alex Niven (gitara). Niven však po dvoch rokoch kapelu opustil, aby sa mohol venovať štúdiu a písaniu, a nahradil ho gitarista Alex Robertshaw. V roku 2008 kapela vydala debutový singel Suffragette Suffragette a po ňom kúsky Photoshop Handsome a MY KZ, UR BF

Debutový album Man Alive prišiel v roku 2010, a s ním aj nominácie na BBC Sound of 2010 či na Mercury Prize. Po debutovom albume nasledovalo intenzívne koncertné turné, predskakovanie Snow Patrol a neskôr aj práca na druhom albume. Ten vyšiel v januári tohto roku pod názvom Arc a členovia kapely o ňom tvrdia, že je oveľa úprimnejšie ako ich debut. Z nahrávky Arc vyšli tri úspešné single - Cough Cough, Kemosabe a Duet a niektoré z nich kapela predstavila aj na tohtoročnom festivale BA City Beats.

Zdroj: SITA
Foto: Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Everything Everything