Synovci zosnulého Kráľa popu Taj, TJ a Taryll Jacksonovci zažalovali bulvárny portál Radar Online za ohováranie. Žalobou, ktorú v stredu podal ich právnik Bert Fields, reagujú na sériu článkov, podľa ktorých ich údajne Kráľ popu sexuálne zneužíval a za mlčanlivosť im dával rôzne darčeky.

Radar Online v júni publikoval viacero článkov, v ktorých sa odvolával na novoobjavené dokumenty z policajnej razie z roku 2003, ktoré údajne dokazovali, že Jackson hromadil pornografické obrázky, snímky zobrazujúce mučenie zvierat, sadomasochizmus a násilie, pričom mu vraj mali pomôcť zvádzať chlapcov. Portál citoval nemenovaného súkromného vyšetrovateľa, ktorý sa v danom roku na spomínanej akcie na ranči Neverland údajne zúčastnil. V textoch uviedli, že spevák používal fotografie svojich synovcov v spodnej bielizni, aby vzrušil svoje údajné obete. Zároveň mal však zneužívať aj Taja, TJ-a a Tarylla, pričom za mlčanlivosť im vraj kúpil auto.

Bratia, ktorí pôsobia vo formácii 3T, od portálu súdnou cestou požadujú odškodné sto miliónov dolárov (v prepočte približne 90,9 milióna eur). "Radar sa snaží profitovať z krutého a neúprosného útoku na Jacksona, ktorý sa zakladá na tvrdeniach o sexuálnom zneužívaní spred niekoľkých rokov, pričom v tom čase ho v rámci takého obvinenia uznal súd nevinným. Radar prezentuje svoje informácie ako nové a založené na detektívnych správach. Nielenže boli tieto správy mnoho rokov prístupné verejnosti, Radar navyše aj prekrútil o čom boli," uviedol Fields.

Bratia tvrdia, že dané tvrdenia v článkoch nie sú vôbec pravdivé a považujú ich za nactiutŕhačské. V žalobe uvádzajú, že 5. júla kontaktovali portál a žiadali o opravu, ale ten o dva dni neskôr ich žiadosť odmietol. "Na základe ohováračských textov Radaru medzinárodné médiá informovali verejnosť, že Michael Jackson zneužíval svojich synovcov a umlčiaval ich vyhrážkami a darčekmi. Ani jedného z nich Michael Jackson nikdy sexuálne nezneužíval a nemal s nimi ani iný sexuálny kontakt," napísal Fields.

Zdroj: SITA (Hollywoodreporter.com)
Foto: AP Photo/Cliff Schiappa

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson