Česká rocková kapela Wohnout mala vo štvrtok v noci autonehodu. Ako informuje portál iDNES.cz, incident sa stal, keď sa skupina vracala z festivalu Benátská! v libereckej mestskej časti Vesec. Ich dodávka sa približne o 22:30 zrazila s linkovým autobusom, muzikanti utrpeli ľahké zranenia.

"Nehoda si vyžiadala tri ľahké zranenia. V dodávke cestovalo šesť ľudí a v autobuse sedem," vysvetlila hovorkyňa krajského hasičského zboru Zdenka Štrauchová a dodala, že na mieste unikla nafta a následný zásah na jej upratanie trval asi do polnoci.

O nehode informovala aj samotná kapela na sociálnej sieti Facebook, kde zverejnili fotografiu speváka a gitaristu Matěja Homolu a bubeníka Zdeňka Steinera zo sanitky. "Včera sme na ceste z koncertu mali ľahšiu nehodu. Až na pár drobných škrabancov a stehov sme v poriadku a bez následkov. Jazdite opatrne," napísala skupina a zároveň poďakovala za pomoc záchranárom a lekárom.

Wohnout vznikli v roku 1988, ale o dva roky neskôr oznámili koniec činnosti. Tú obnovili v roku 1996 a odvtedy vydali osem štúdiových albumov, z ktorých posledný Laskonky a kremrole vyšiel v roku 2014. Okrem toho tiež majú na konte aj živé albumy, kompilácie či DVD.

Zdroj: SITA (Liberec.idnes.cz, archív)
Foto: Facebook.com/wohnouti

Súvisiaci interpreti: Wohnout