Dnes, 29. augusta, sa v areáli bývalej pezinskej fabriky na spracovanie dreva uskutoční už druhý ročník festivalu Alternatíva v Drevone. Za jej vznikom stoja dlhoroční organizátori medzinárodného divadelného festivalu Cibulák, Etnofestivalu a ďalších kultúrnych podujatí v Pezinku - Lajo Slimák, Peter Bittner a Rasťo Kuttner.

Alternatíva v Drevone 2013 si za svoj cieľ vytýčila prezentovanie inej kultúry, než ľuďom so železnou pravidelnosťou servírujú rôzne elektronické i tlačové médiá, či všeobecne ich okolie. Projekt je multikultúrny - skladá sa nielen z hudobnej, ale aj výtvarnej, divadelnej, fotografickej, či filmovej sekcie. Festival vytvára realizačný priestor najmä pre mladých a začínajúcich umelcov a tiež chce poukázať na zaujímavé trendy v oblasti umenia. 

Na podujatí, ktoré sa začne o 14:00, sa predstaví aj niekoľko zaujímavých hudobných formácií, ktoré doplnia zvyšný multikultúrny program. Medzi nimi napríklad recesistická kapela Vrbovskí víťazi, filmovo ladení FeelMe, kapela Vandali či české zoskupenie The Prostitutes. Zahrajú tiež Milan Konfráter a po polnoci zaháji dídžejský set duo Kowic & Vix.

Celý program festivalu Alternatíva v Drevone:

14.00 Začiatok výtvarnej sekcie – maľba naživo + fotovýstava, výstava obrazov a sôch
14.30 Detské divadlo: Helena Škovierová - Eustach a hmyz
15.30 Divadelný Workshop
16.00 Milan Konfráter
17.00 Divadlo Balaclava
18.00 Vrovskí víťazi
19.15 Akrobacia na trapéze
19.30 Túlavé divadlo
20.30 FeelMe
21.30 Akrobacia na trapéze
22.00 The Prostitutes (CZ)
22.00 Kinečko pod hviezdami
23.30 Vandali
00.45 Back to back DJ set - Kowic & Vix

Informácie a foto pre redakciu Hudba.sk poskytol Peter Bittner, organizátor.

Súvisiaci interpreti: FeelMe, The Prostitutes, Vandali