Výročie SNP sme na Hudba.sk oslávili punkom. Slovenská legenda tohto žánra, skupina Davová psychóza, sa v rámci svojho veľkého letného turné predstavila v bratislavskom klube Randal a potvrdila povesť skvelej koncertnej kapely. Presvedčiť ste sa o tom mohli v našom priamom prenose.

Aktualizácia (23:55) Koncert pred chvíľkou skončil, Davová psychóza napokon hrala vyše 100 minút. Ak vás prenos z koncertu naladil na tú správnu vlnu, máte šancu kapelu zažiť naživo na jednom z dvoch posledných vystúpení v rámci aktuálneho turné, ktoré fanúšikov čakajú už tento víkend - v piatok Novej pekárni v Nitre (30.8.) a v sobotu v Motobare Rock and Blues v Trnave (31.8.).

Kultová kapela, ktorá je na scéne už 25 rokov a ovplyvnila celú generáciu punkrockových skupín, v posledných rokoch koncertuje a tvorí len zriedkavo. Jej líder, spevák Jano Kassa, totiž dlhodobe žije v Austrálii. Na Slovensko prichádza priemerne každý druhý rok vždy tak na obdobie jedného mesiaca. Vlani v apríli tak kapela odohrala úspešné turné We support Occupy - Davová psychóza Tour 2012, no tento rok sa spevák rozhodol naplánovať svoju návštevu rodnej hrudy na leto, aby po rokoch Davová psychóza zahrala aj na slovenských a českých festivaloch.

Turné s podtitulom Spiritual Harmony Of This World trvá od 12. júla do 31. augusta, "Davovka" si celkovo naplánovala 11 festivalových a 11 klubových koncertov. Štvrtkový koncert z bratislavského klubu Randal, ktorý je od svojho vzniku jedným z pilierov slovenskej punkovej scény, sme vám priniesli v priamom prenose. Išlo už o piaty online prenos z koncertu na Hudba.sk. Predtým to boli dve vystúpenia skupiny Horkýže Slíže (Bratislava a Praha) a bratislavské koncerty kapiel Polemic a OBD.

Ďakujeme všetkým, ktorí koncert sledovali s nami. Dobrú noc!

Text: Hudba.sk
Foto: archív kapely

Súvisiaci interpreti: Davová Psychóza