Americkej speváčke Taylor Swift sa s novou štúdiovkou Red (2012) po prvý raz v kariére podarilo dobyť britský albumový rebríček. Jej doterajším maximom bola piata priečka, ktorú dosiahla s druhým albumom Fearless (2008).

Očakáva sa, že country hviezda, ktorá je miláčikom amerického publika, dobyje tento týždeň aj americký rebríček Billboard 200. Podľa prognóz by mala v USA predať až milión kusov nahrávky, čo by bolo tohtoročné maximum.

Taylor Swift - Begin Again

Z deviatky na dvojku sa posunula škótska speváčka Emeli Sandé s albumom Our Version Of Events, ktorý 22. októbra vyšiel nanovo v deluxe edícii. Naopak 18-ročný anglický spevák Jake Bugg, ktorý pred týždňom debutoval s eponymnou štúdiovkou na prvej priečke, klesol na trojku. Ďalšou tohtotýždňovou novinkou je britská pop-rocková kapela Lawson s albumom Chapman Square na štvrtej pozícii.

Mumford & Sons s nahrávkou Babel (recenzia) zaznamenali pokles o tri miesta a aktuálne sú na piatom mieste. Do top 10 sa tento týždeň dostali ešte dve novinky - na šestke je britský rapper Dappy s debutovou sólovkou Bad Intentions a o priečku nižšie sa umiestnil írsky spevák Daniel O’Donell s kompiláciou Songs From The Movies And More.

Pozrite si aktuálnu Top 20 britského albumového a singlového rebríčka

Najpredávanejší singel majú Labrinth a Emeli Sandé

Britský singlový rebríček ovládol spevák Labrinth so skladbou Beneath Your Beautiful, v ktorej hosťuje Emeli Sandé. Tejto piesni pritom minulý týždeň patrila až 85. priečka. Pre 23-ročného rodáka z Londýna je to premiérové sólové prvenstvo v singlovom UK Charte. Sandé má tento týždeň v prvej desiatke hneď dvojité zastúpenie, keď hosťuje v skladbe Wonder hudobníka a rappera menom Naughty Boy. Tento singel debutuje na desiatom mieste.

Druhú priečku obhájilo švédske producentské trio Swedish House Mafia so skladbou Don't You Worry Child a na trojku klesla minulotýždňová jednotka - škótsky producent a dídžej Calvin Harris so singlom Sweet Nothing, v ktorom hosťuje speváčka Florence Welch zo skupiny Florence And The Machine. Štvrtá priečka patrí už tri týždne po sebe Rihanne s piesňou Diamonds a prvú päťku aktuálne uzatvára juhokórejský rapper PSY s globálnym hitom Gangnam Style. Najvyššie nasadenou tohtotýždňovou novinkou je skladba Hottest Girl In The World chlapčenskej formácie JLS na šestke.

Labrinth feat. Emeli Sandé - Beneath Your Beautiful

Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com.

Zdroj: SITA
Foto: Taylorswift.com

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift