Legendárny anglický muzikant Eric Clapton vydá 12. marca nový album Old Sock. Jeho 21. štúdiová nahrávka bude obsahovať desať coververzií jeho obľúbených skladieb a dve nové piesne - Every Little a Gotta Get Over. Novinku počas turné predstaví aj na koncertoch vo Viedni a v Prahe.

Nahrávka Old Sock vyjde prostredníctvom Claptonovho vlastného vydavateľstva Bushbranch. Na nasledovníkovi albumu Clapton (2010) bude aj niekoľko hostí. O sprievodné vokály a gitarové party v skladbe Angel sa postará bluesový muzikant JJ Cale, hlas speváčky Chaky Khan zaznie v pesničke Get On Over a Steve Winwood bude hrať na organe v skladbe Still Got the Blues.

Pod nahrávkou bude podpísaný aj legendárny Paul McCartney, ktorý bude spievať a hrať na basgitare v piesni All of Me. Claptonova kolekcia coververzií siaha od rocku a blues (Still Got The Blues a Goodnight Irene), cez reggae (Till Your Well Runs Dry) až po jazzové štandardy (All of Me a Love Is Here to Stay). Zoznam skladieb na albume nájdete na konci článku.

Šesťdesiatsedemročný Eric Clapton novinku na jar predstaví v Severnej Amerike a následne v Európe. V rámci turné zavíta aj do Viedne a Prahy. V rakúskej metropole odohrá koncert v Stadthalle a to 11. júna, v O2 Arene hlavného mesta Česka vystúpi 19. júna. Vstupenky na jeho viedenský koncert sa predávajú za 51,40 až 101,40 eura. Lístky na pražský koncert sa dajú kúpiť za 1 290 až 2 190 českých korún (v prepočte zhruba 50,30 až 85,30 eura).

Biografia

Eric Clapton je považovaný za jedného z najlepších gitaristov na svete. Magazín Rolling Stone ho v roku 2004 zaradil medzi najlepších hudobníkov v dejinách. Jeho meno je trikrát zapísané v Rock'n'rollovej sieni slávy - dostal sa tam ako sólový umelec aj ako člen skupín The Yardbirds a Cream. Na svojom konte má 17 cien Grammy a v roku 2004 mu britská kráľovná Alžbeta II. udelila Rad britského impéria za prínos hudbe.

Medzi jeho najznámejšie piesne patria Layla, Tears in Heaven, či jeho verzia I Shot the Sheriff od Boba Marleyho a Cocaine od JJ Calea. Predvlani v marci vydražil za 2,15 milióna amerických dolárov 70 svojich gitár, pričom výťažok z aukcie venoval na konto protidrogového a protialkoholického centra Crossroads Centre na ostrove Antigua. Toto centrum založil v roku 1998 po tom, ako porazil vlastnú závislosť od alkoholu a heroínu.


Tracklist albumu Eric Clapton - Old Sock

1. Further On Down The Road
2. Angel
3. The Folks Who Live On The Hill
4. Gotta Get  Over
5. Till Your Well Runs Dry
6. All Of Me
7. Born To Lose
8. Still Got The Blues
9. Goodnight Irene
10. Your One and Only Man
11. Every Little Thing
12. Our Love Is Here To Stay

Informácie pochádzajú z webovej stránky rollingstone.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Starpix, Dave Allocca

Súvisiaci interpreti: Eric Clapton