Sestry Nízlové to so svojou kariérou v zámorí myslia úplne vážne. O ich útoku na hudobný trh v USA sa hovorí už minimálne od roku 2008, kedy za "veľkou mlákou" natočili videoklip I Don't Know. Medzitým vydali zopár ďalších zabudnutých singlov, a tak sú zatiaľ ich najväčšími úspechmi zaplatené spolupráce so Snoop Doggom a Flo Ridom.

Kým skladba Music Feels Better With You so Snoopom stále nie a nie uzrieť svetlo sveta, v prípade druhého menovaného rapera dvojičky spoločnú pieseň zverejnili už koncom minulého roka. Prvotné reakcie slovenských fanúšikov na tanečnú odrhovačku One Night Stand (feat. Flo Rida) boli prevažne negatívne, no napriek tomu si našla cestu do slovenských rádií. Momentálne v rebríčku IFPI okupuje 9. miesto spomedzi všetkých slovenských a českých skladieb v domácom éteri.

Úspechom singla v USA sa TWiiNS zatiaľ pochváliť nemôžu, no dúfajú, že sa to zmení po predstavení videoklipu, ktorý mal slovenskú premiéru dnes na Topkách. Podľa vyjadrenia ich manažéra Braňa Jančicha vyjadrili záujem o zakúpenie licencie na jeho vysielanie televízie z viac ako 50 krajín a bude sa tak vysielať okrem USA aj v Európe, Japonsku, Austrálii a v Južnej Amerike. Takéto rozšírenie videoklipu by sa malo prejaviť aj na internete, takže bude zaujímavé sledovať, aké čísla s ním Nízlové dosiahnu na Youtube, a či sa im podarí priblížiť napríklad k najsledovanejším Rytmusovým videám.

TWiiNS v klipe One Night Stand Zdroj: Youtube

Sex na jednu noc bez noci a bez sexu

Klip, ktorý produkoval Johnny Kortis, je rovnako plytký ako samotná pieseň. Dej situovaný v Miami Beach na Floride na začiatku ukazuje dvojičky ako pracujú na recepcii veľkej firmy, pričom jedna má na starosti telefonovanie s frajerom a druhá chatovanie na Facebooku. Keď vtom zrazu obe naraz zaspia a začnú snívať o bezstarostnej jazde mestom na kabriolete, užívaní si života pri bazéne či na pobreží, prechádzke po ulici v šortkách a podprsenke a krútení sa okolo Flo Ridu. Ten si zahral osvedčenú rolu pána vesmíru, okolo ktorého permanentne šľahajú akési záblesky (je skrátka osvietený). Po skončení svojho amerického sna sa Nízlové opäť naraz prebudia a môžu pokračovať vo svojej nezáživnej práci.

Zaujímavé na tom je, že hoci sa názov skladby One Night Stand prekladá ako "sex na jednu noc", s výnimkou asi piatich sekúnd v závere sa celý klip odohráva za denného svetla a ani toho sexu tam nie je nejak veľa. Pozornosť vlastne skôr upúta product placement ako erotika. TWiiNS sa samozrejme snažia pôsobiť sexi - veď nič iné sa od nich v Amerike ani neočakáva - no napriek tomu, že vystavujú na obdiv svoje umelé telá a americké úsmevy, v podstate nie sú nijak vulgárne a aj zábery s Flo Ridom sú celkom neškodné. Videoklip sa teda dá s prižmúrenými očami klasifikovať ako vhodný pre deti, napriek tomu im ho v záujme rozvoja dobrého vkusu nepúšťajte.


Text: Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Tweens