Anglická rocková kapela Elbow zverejnila novú skladbu Gentle Storm priamo s videoklipom, v ktorom účinkuje herec Benedict Cumberbatch. Členovia Elbow sa pri tvorbe klipu inšpirovali videom k piesni Cry z roku 1985 od formácie Godley & Creme.

Zaujímavosťou je, že oba videoklipy - ten, ktorým sa nechali Elbow inšpirovať, aj ten nový - režíroval Kevin Godley. V novom klipe si zahral aj populárny Benedict Cumberbatch u nás známy predovšetkým ako predstaviteľ novodobého Sherlocka Holmesa.

Sklaba Gentle Storm je treťou ukážkou z očakávaného albumu Little Fictions, ktorý vyjde 3. februára. Formácia z novinky už predtým predstavila piesne Magnificent (She Says) a All Disco. Štúdiovka bude obsahovať celkovo desať skladieb. 


Elbow vznikli v roku 1997, pričom ešte predtým pôsobili pod názvom Soft. Na konte majú albumy Asleep In The Back (2001), Cast Of Thousands (2003), Leaders Of The Free World (2005), The Seldom Seen Kid (2008), Build A Rocket Boys! (2011) a The Take Off And Landing Of Everything (2014), s ktorým po prvý raz dobyli UK Chart. Na konte majú tiež päť EP nahrávok a kompiláciu Dead In The Boot (2012). Podarilo sa im získať dve Ivor Novello Awards, Mercury Prize, BRIT Award či NME Award.


Zdroj: SITA
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Elbow