Úspešná anglická skupina Kaiser Chiefs sa takmer po troch rokoch vrátila s novým radovým albumom. Piata štúdiová nahrávka nesie názov Education, Education, Education & War a vyšla 28. marca.

Kaiser Chiefs napísali piesne pre nový album v Londýne, Los Angeles a Nashville. Desiatku skladieb následne odišla natočiť do neznámeho Maze Studio v Atlante. Tam nad celým vznikom albumu dohliadal producent Ben H. Allen III. (Gnarls Barkley, Animal Collective alebo Deerhunter). Kaiser Chiefs neponechali nič na náhode a venovali sa aj následnému mixovaniu celého albumu. To prebiehalo v Electric Lady Studios a celé si to vzal na starosť uznávaný Michael Brauer (Coldplay, Pet Shop Boys či My Morning Jacket).

Kaiser Chiefs niekoľko pesničiek z albumu Education, Education, Education & War predstavili už v priebehu minuloročnej festivalovej sezóny a zožali s nimi veľký úspech. Asi najväčší úspech zožal pilotný singel albumu Coming Home. Po singli, ktorý sprevádza na jeden záber natočené video, už siahla väčšina európskych rádií a v kuloároch je pesničke predurčený podobný osud ako 7 rokov starému hitu Ruby.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Veronika Dvorská z Universal Music.   

Súvisiaci interpreti: Kaiser Chiefs