Nový singel slovenského producenta Foolka vznikol v spolupráci s americkým producentom Know Kontrol. Patrí k nemu aj maľba, vizuálne vyjadrenie skladby, ktorá bude predaná a výťažok z predaja venovaný na charitatívne účely.

Po troch rokoch od oficiálneho druhého štúdiového albumu na značke Deadred/Starcastic vydáva Dušan Vančo alias Foolk nový singel You (So Not Chill). Hoci v minulom roku vydal samostatne niekoľko skladieb, teraz prichádza s elektronickým hitom, ktorému dominuje vokál amerického producenta Know Kontrol. Sofistikovaný beat kombinuje podmanivá linka a basa, ktorú treba rozhodne počuť na klubovom zvuku.



Za skladbou je osobný príbeh a práve preto vychádza aj ako fyzická maľba na plátne s charitatívnym podtextom. Obraz, ktorý namaľoval Foolkov brat Miloš Vančo, tvoriaci pod pseudonymom Chuares, je na predaj prostredníctvom Bandcampu. Novinka sa už stihla v predpremiére objaviť vo vysielaní britskej BBC.

artwork singla You (Not So Chill) Zdroj: Chuares   
Singel vychádza 30. marca na Deadred/Starcastic ako digitálny download (bezplatný alebo za ľubovolnú sumu) vo formátoch MP3, FLAC, AAC, WAV atď.. Je dostupný na weboch vydavateľstiev, na Bandcamp profile autora a rovnako aj v distribučných sieťach Apple Music, Spotify, Deezer, Google Play a pod.

Foolk je hudobník a remixér, ktorý niekoľko rokov pôsobil ako šéf alternatívneho Rádia_FM. Vydal dva albumy - Red Pills For Daddy (2008) a Millions Of (2013) a množstvo skladieb na rôznych kompiláciách. V jeho tvorbe je citeľný vplyv remixovej kultúry a invenčného samplovania. To sa zároveň odzrkadľuje na jeho živých vystúpeniach, na ktorých používa unikátny nástroj Monome. 

Vypočujte si ostatné EP od Foolka Automatic Happiness na Deezeri:

   
Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytlo vydavateľstvo Deadred Records. Viac sa dozviete na stránkach www.facebook.com/foolkofficial/ a foolk.net.

Foto: Stanislava Karellová

Súvisiaci interpreti: Foolk