Štvrté finálové kolo, počas ktorého sa na pódium opäť postavili zverenci Dary Rolins a Michala Davida, pozostávalo z niekoľkých kvalitných vystúpení, ale aj z takých, ktoré boli do určitej miery sklamaním. O tom, či sa nedeľné výkony podpísali i na diváckom hlasovaní, ste sa mohli presvedčiť už v dnešnom vyraďovaní.

Prvým tímom, ktorý prišiel o jedného svojho člena, bol tím Michala Davida. Diváci svojimi SMS hlasmi otvorili dvere do ďalšieho finálového kola Brunnovi Oravcovi a Ivanne Bagovej. Tretím postupujúcim sa na základe Michalovho rozhodnutia stala Katarína Petráňová.

V súboji o záchranu sa teda stretli Petr Kutheil so skladbou od kapely Nirvana Smells Like Teen Spirit a David Weingärtner, ktorý zabojoval piesňou Every You and Every Me od formácie Placebo. Tá mu však veľmi nesadla, čo sa podpísalo i na rozhodnutí kouča. "Toto rozhodnutie je dané posledným číslom. Petr, ty si bol skvele nasadený, bol si in. Tvoje hlasové rozsahy sú jasné, mne sa tvoje číslo moc páčilo. Ty, David, si charizmatický, vyzeráš dobre na pódiu, baví ťa muzika, ale pre mňa dal dnes lepšie číslo Petr Kutheil," zdôvodnil svoj výber Michal David.

Rovnaký postup pri vyraďovaní čakal aj na tím Dary Rolins, z ktorého automaticky vďaka divákom postúpili Katarína Demská a Zuzana Mikulcová. Paradoxne práve Katarína bola označená všetkými koučmi ako tá, ktorá podala v nedeľu najslabší výkon. Táto situácia výrazne Dare zamiešala karty pri vyraďovaní. Ešte pred konečným rozhodovaním sa však rozhodla poslať ďalej Miloša Novotného.

Do speváckeho súboja o postup tak Dara poslala Dominiku Šuľákovú a Simonu Hégerovú. Dominika zaspievala skladbu Christiny Aguilery Ain't No Other Man. Simona si do boja o svoju záchranu zvolila skladbu Amy Winehouse You Know I'm No Good. "Tento moment cítim ako nefér voči každej z vás. Obe by ste si zaslúžili postup. Dominika, si extrémne talentovaná, na javisku z teba ide energia. Simča, zvláštna voľba pesničky, pretože si sa v nej nepredviedla tak, ako som očakávala. Každá dnes máte mierne mínus. Nabudúce chcem vidieť Dominiku," rozhodla sa po dlhom uvažovaní Dara.

V nedeľu, 6. mája, sa v priamom prenose piateho finálového kola predvedú tímy Rytmusa a Pepu Vojteka. Divákom dovtedy nezostáva nič iné len dúfať, že prevahu budú tvoriť výborné výkony a nie nepodarky, ktoré v takomto pomerne úzkom výbere súťažiacich už nemajú čo hľadať.

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Hlascs.nova.cz