Juhokórejský hudobník Psy si myslí, že už nie je hviezdou jedného hitu. Podľa jeho slov to dokazuje nový videoklip k piesni Gentleman, ktorý zverejnil 13. apríla. Na YouTube odvtedy už nazbieral viac ako 250 miliónov pozretí.

Psy priznal, že týždeň pred vydaním novej nahrávky bol najhorší v jeho živote, za čo okrem mimoriadneho pracovného nasadenia mohla aj nervozita z reakcie verejnosti. "V ten týždeň sme nakrúcali video ku skladbe a nacvičovali choreografiu na koncert. V piatok som vydal singel a v sobotu mal premiéru klip. V ten istý deň som ešte musel odspievať koncert pre viac ako 50 000 ľudí," opísal populárny spevák svoj vyčerpávajúci program.

Skladbu Gentleman predstavil prvýkrát naživo na koncerte na Stadion Sangam v Soule, pričom toto vystúpenie bolo v priamom prenose dostupné na YouTube. Videoklip si do 24 hodín od zverejnenia pozrelo 38 miliónov ľudí, za čo získal 35-ročný Psy ďalší, v poradí už tretí zápis do Guinnessovej knihy rekordov. Predchádzajúce dva má s klipom k svojmu prvému globálnemu hitu Gangnam Style, ktorý má na YouTube celkovo najviac pozretí (v súčasnosti už viac ako 1,56 miliardy) a tiež najviac ľudí označilo, že sa im video páči. Zo skladby sa stal medzinárodný fenomén, ktorý inšpiroval množstvo imitácií v rôznych kútoch sveta.

Prečítajte si: PSY má problém vo vlastnej krajine: Zakázali jeho nový videoklip!

Zdroj: SITA (Nme.com), Time.com
Foto: AP Photo/Kin Cheung

Súvisiaci interpreti: Psy