Niekdajší člen britskej kapely Oasis Noel Gallagher po druhý raz odmietol ponuku od tvorcu speváckej súťaže The X Factor Simona Cowella, aby sa stal jedným z porotcov tejto televíznej šou. Britský denník The Sun už začiatkom apríla informoval, že mu údajne ponúkli za účinkovanie v šou plat dva milióny libier.

Hudobník neskôr informáciu tejto sume potvrdil, ponuku však aj tak odmietol. "Áno, znova ma oslovili, aby som sa stal členom poroty X Factoru. Mám pocit, že si myslia, že keď som sa vrátil z turné, tak sa nudím. Ale tak veľmi sa nebudem nudiť nikdy," uviedol starší z bratov Gallagherovcov, ktorý dostal podobnú ponuku už v roku 2011. Vtedy ju však tiež odmietol, pretože pracoval na albume svojej novej kapely Noel Gallagher's High Flying Birds.

"Sharon Osbourne dostáva 1,5 milióna libier, čo som počul. Ak je ona hodná 1,5 milióna libier, koľko som hodný ja? Tri milióny? Tri a trištvrte? Nemám nič proti tejto šou, len jednoducho nechcem byť v televízii každú sobotu večer," dodal.

V pripravovanej desiatej sérii sa pravdepodobne uvoľní jedno porotcovské miesto po speváčke Tulise, ktorá v šou účinkovala od roku 2011. Šéf X Factoru Simon Cowell chcel práve namiesto nej Noela Gallaghera. "Simon je rozhodnutý získať Noela do poroty. Vidí v ňom svojho prirodzeného nástupcu ako skutočného alfa samca. Podľa neho je Noel ideálny, pretože má dostatočné vedomosti o hudbe, hovorí na rovinu a je vtipný," uviedol začiatkom apríla pre The Sun nemenovaný zdroj.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Noelgallagher.com

Súvisiaci interpreti: Noel Gallagher