Vďaka festivalu Gothoom bude mať extrémny metal svoj sviatok na Slovensku aj tohto roku. Vystúpia na ňom legendy ako Napalm Death, Cattle Decapitation, Marduk, či Rotting Christ.

Najväčší domáci festival zameraný na temné zákutia metalu sa opäť uskutoční v prostredí Ostrého Grúňa. Okrem množstva domácich kapiel sa predstavia aj hostia zo zahraničia, ktorí bez problémov znesú prívlastok "legendárni".

Grindcore a deathgrind si na starosť zoberie dvojica Napalm Death a Cattle Decapitation, ktorú nijak extra predstavovať nemusíme. Obe kapely patria medzi najzvučnejšie mená vo svojej kategórii a na scéne pôsobia už desiatky rokov. Počas tejto doby dávali tvár celému žánru a dodnes neprestali inovovať, čo dokázali aj na svojich ostatných albumoch - Apex Predator / Easy Meat, respektíve The Anthropocene Extinction. Ak ste ich už na koncerte zažili, viete, že ani tentokrát ich nemôžete vynechať.



Death metalové farby budú hájiť predovšetkým Holanďania Asphyx a Severania Blood Red Throne a Graveworm.


Opomenúť samozrejme nemôžeme ani najčernejšie zákutia, ktoré budú reprezentovať Marduk so svojím neľútostným a Rotting Christ s atmosférickým black metalom.


Originálnu kombináciu death/doomu s pravoslávnymi chorálmi predstaví tajomná partia pútajúca čoraz viac pozornosti, Batushka. Primárne energie zhmotnené v špinavom death/blacku vykúzli švajčiarske duo Bőlzer a post-black zastúpia Harakiri for the Sky.


Vzhľadom na to, že Gothoom si kladie za úlohu podporovať aj kapely zo Slovenska a Česka, výber toho najlepšieho z oboch krajín bude pestrý. Nebudú chýbať Ahumado Granujo (s exkluzívnou show), Gutalax, Malignant Tumour, Doomas, Inferno, Attack of Rage, Infer, Obliterate, Perversity, Brainscan, Galadriel, Mortally Infected, Anime Torment, Holotropic, Majster Kat, Nevaloth a mnohí ďalší. Ak ešte stále váhate, pozrite si celý line-up.

Prvý skrátený deň bude špeciálne zameraný na black metal, ďalšie dva dni bude tvoriť plnofarebná koláž všetkých tvrdometalových odnoží pod slnkom. To všetko v obkolesení nádhernej slovenskej prírody a v príjemnej rodinnej atmosfére plnej podpory a priateľstva. V diári každého metalistu teda musí byť v dňoch 21. až 23. júla vyznačený výlet do hôr spojený s poriadnou dávkou metalu. Gothoom productions a Gothoom, edícia 7, privítajú všetkých s otvorenou náručou! Všetky potrebné informácie nájdete na oficiálnej stránke festivalu.

Zdroj: Gothoom (úprava textu a výber ukážok: Pavol Magic)
Foto: Gothoom 2016

Súvisiaci interpreti: Napalm Death