Skladby, ktoré spolu nahrali americký spevák Michael Jackson a frontman britskej kapely Queen Freddie Mercury, vyjdú vôbec po prvý raz tento rok na jeseň. Piesne vznikli ešte v roku 1983 v Kalifornii, no nikdy sa nedostali na žiaden album, pretože dvojica nemala dostatok času, aby nahrala viac materiálu.

Manažér kapely Queen Jim "Miami" Beach navyše prezradil, že medzi spevákmi panovala istá miera napätia. Podľa jeho slov k nezhodám došlo po tom, čo Jackson priviedol do nahrávacieho štúdia lamu. "Mercury mi zavolal a povedal: 'Miami, drahý, môžeš sem prísť? Musíš ma odtiaľto dostať, nahrávam tu s lamou.'," uviedol Beach.

Freddie Mercury je považovaný za jednu z najvýznamnejších osobností hudobného priemyslu. Magazín Rolling Stone ho vo svojom rebríčku 100 najlepších spevákov všetkých čias zaradil na 18. miesto a čitatelia magazínu Classic Rock ho v ankete označili za najlepšieho rockového speváka všetkých čias. Extravagantný hudobník s hlasovým rozsahom štyri oktávy zložil mnohé hity kapely Queen, ako napríklad Bohemian Rhapsody, Somebody to Love, Crazy Little Thing Called Love alebo We Are the Champions. Zomrel 24. novembra 1991 na zápal pľúc, dožil sa iba 45 rokov.

Jeden z najpopulárnejších hudobníkov všetkých čias, legendárny Michael Jackson, zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca. Prvotnou príčinou jeho úmrtia bola akútna intoxikácia anestetikami, no významne prispel aj účinok sedatív. Jeho osobný lekár Conrad Murray si za neúmyselné zabitie speváka odpykáva štyri roky odňatia slobody, z väzenia ho však prepustia predčasne už 28. októbra. 

Zdroj: SITA
Foto: Hudba.sk 

Súvisiaci interpreti: Freddie Mercury, Michael Jackson