V areáli Agrokomplexu Nitra sa na konci leta uskutoční 12. ročník festivalu Slížovica. Okrem hostiteľov Horkýže Slíže zahrajú v stredu 28. augusta v Nitre aj švédska rocková skupina Royal Republic, kapely Inekafe, Slobodná Európa, Alkehol, Trautenberk, John Wolfhooker, Polemic, Smola a Hrušky, Dr. Zetor, Hovädá.sk či Fishing Strip. Areál návštevníkov privíta už od 12:00 a tešiť sa môžete aj na kvalitné gastro a relaxzónu, atrakcie pre deti i dospelých či stánok Rockovej školy, kde si fanúšikovia môžu zahrať na hudobné nástroje.

Na Slížovici tento rok ako hlavný zahraničný hosť vystúpi švédska kapela Royal Republic, ktorá vznikla v roku 2007. Tvorí ju spevák a gitarista Adam Grahn, gitarista Hannes Irengård, basgitarista Jonas Almén a bubeník Per Andreasson.

"Royal Republic nie sú klasická rocková kapela. Je to zvláštna kombinácia chutí, ktorá nedáva zmysel, kým ju nevyskúšate. Sú výstrední a zábavní, príďte si ich vypočuť. Presný harmonogram koncertov zverejníme čoskoro, sledujte naše sociálne siete," pozýva Marek Viršík z kapely Horkýže Slíže.

Slížovica funguje od roku 2012 a hostiteľská kapela Horkýže Slíže v zložení Peter "Kuko" Hrivňák, Mário "Sabotér" Sabo, Juraj "Doktor" Štefánik a Marek "Vandel" Viršík na festivale už tradične oslavuje svoje narodeniny.

"My sme si špeciálne na Slížovicu pripravili nové intro a aj nový setlist. Spolu vystúpi až 14 kapiel, okrem headlinera zo Švédska prídu aj skupiny z Česka a kamaráti z Nitry. Pre deti sú prichystané skvelé atrakcie, skákacie hrady a súťaže. Nebudú však chýbať ani vychytávky pre dospelých. V stánku Rockovej školy si môžu návštevníci zahrať na hudobné nástroje a založiť vlastnú kapelu. Svoje kulinárske umenie predvedie tradične šéfkuchár Marcel Ihnačák ocenený dvoma Michelinskými hviezdami. Nechajme sa prekvapiť, aký recept so slížami si tentokrát Marcel pre nás pripravil," teší sa Marek Viršík.

Pozrite si aftermovie zo Slížovice 2022:

Na Slížovici si budú môcť návštevníci kúpiť tričko, ktoré bolo navrhnuté exkluzívne k tomuto ročníku festivalu. Nebude chýbať ani limitovaná séria plastových pohárov s potlačou kapely Horkýže Slíže. "Každoročnou súčasťou festivalu sú tričká Slížovica, ktoré sú vždy iné. Snažíme sa a to prepojiť s názvami kapiel tak, aby to bolo pekné, aby to fanúšik chcel nosiť po celý rok, nie iba si to zakúpil a odhodil. Sú to teda limitované edície," prezradil gitarista Horkýže Slíže Juraj Štefánik.

Parkovať sa bude dať priamo pred Agrokomplexom a v okolitých uliciach. Organizátori prosia návštevníkov, aby na festival prišli s dostatočným predstihom a vyhli sa tak čakaniu v radoch. Program festival otvorí už o 12:00 skupina Volume – víťaz súťaže Mladá krv, ktorú zorganizovalo Rádio Rock. Postupne sa až do skorých nočných hodín predstaví tucet ďalších kapiel na čele s headlinermi Royal Republic, Horkýže Slíže, Inekafe, Slobodná Európa či Alkehol.

Deti do 120 cm majú vstup zdarma v sprievode dospelej osoby. ZŤP-S vozíčkari majú vstup zdarma, sprievodca si hradí plnú sumu vstupenky. Všetky informácie o Slížovici, programe a vstupenkách nájdete na oficiálnom webe www.slizovica.com.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková. Správu sme upravili.