Už 8. septembra sa v bratislavskom MMC klube predstaví slovinská hudobná Laibach. Jedno z najznámejších a najškandalóznejších zoskupení strednej a východnej Európy, ktoré je známe svojimi osobitými prerábkami svetových hitov, predvedie slovenským fanúšikom svoju provokatívnu šou.

Laibach, ktorí tvrdia, že neveria v originalitu a ich piesne boli v socialistickej Juhoslávii zakázené, pomocou ideologických symbolov, fašistických nevynímajúc, vyvolávali šoky a pútali na seba chcenú i nechcenú pozornosť už koncom 80-tych rokov. Vtedy vydali prvý, veľmi industriálny album Opus Dei na značke Mute Records. S týmto vydavateľstvom je kapela spojená dodnes a krátko pred bratislavským koncertom vydáva Laibach zaujímavý album s názvom Reproduction Prohibited.

Platňa, ktorá vyjde 3. septembra bude súčasťou série An Introduction To… a bude mať za úlohu predstaviť jedinečný svet labelu Mute a umelcov, ktorých zastupuje. V prípade Laibach má kompilácia predovšetkým demonštrovať unikátny pohľad kapely na tvorbu coververzií, ktorých má na konte viacero.

Na platni sa teda bude nachádzať napríklad aj unikátna interpretácia piesne Across The Universe od Beatles alebo Final Countdown z repertoáru rockových Europe, ktoré dobre dokumentujú špecifické vnímanie sveta pop-music a nadhľad, s akým Laibach k hudbe pristupujú.

Vstupenky na bratislavský koncert Laibach sa predávajú od 19 eur na státie až do 30 eur za VIP vstup. Viac informácií na www.majestic.sk.

Laibach - Across The Universe

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Foto: Myspace.com/Laibach

Súvisiaci interpreti: Laibach