Rozhlasový program BBC Radio 1 Live Lounge je bohatým zdrojom príťažlivých cover verzií. Už dávnejšie sme vám predstavili to, ako Ed Sheeran prespieval Christinu Aguileru či Miley Cyrus interpretovala hit Lany Del Rey. Teraz proti sebe stoja Florence and the Machine a Justin Bieber, ktorý aj vďaka tomu zažíva návrat na výslnie.

Comeback Justina Biebera z hudobného záhrobia zrejme nebude taký zlý, ako jeho nepriaznivci očakávali. O tom, že mu "ide karta" svedčí aj to, že si hostia programu BBC Radio 1 Live Lounge už dvakrát za sebou vybrali jeho skladby na to, aby ich mohli prespievať po svojom. Naposledy to bola Florence Welch so skupinou Florence and the Machine.

Ryšavá Írka si so svojim kolektívom vzala na paškál spoluprácu 21-ročného popového speváka a dídžejského zoskupenia Jack Ü (Skrillex a Diplo). Trojica spolu vytvorila singel Where Are Ü Now, ktorý bol pôvodne napísaný ako klavírna balada pre Bieberov nadchádzajúci album. Skladba z pera Ricka Rubina (Eminem, Adele) však nabrala úplne inú emočnú úroveň po tom, ako sa jej chopila autorka piesne Ship to Wreck.


Týždeň pred tým si mladého búrliváka vybrala aj škótska trojica Chvrches, ktorá vtedy vydala aj svoj nový album Every Open Eye. Lauren Mayberry, Iain Cook a Martin Doherty stavili v tomto prípade na singel What Do You Mean? a dance-popovému hitu posledných dní dali synthpopový nádych. 


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Florence and the Machine, Justin Bieber