Z tábora vydavateľstva Gramo Rokkaz dorazili tento týždeň hneď dve novinky. Tou prvou je rozšírenie zostavy o nového člena, ktorým sa stal producent Majstro. Druhou je nová skladba od Decka s názvom Semafor, ktorá sa rovno dočkala aj videoklipu. Na domácej scéne sa však okrem toho tento týždeň činili aj Bene, IdeaFatte a ADiss.

Príchod Majstra do Gramo Rokkaz určite nie je takým veľkým prekvapením pre tých, ktorí vedia, že práve tento producent stojí za remixovou verziou Deckovho albumu Kronikár. Títo dvaja najnovšie spojili sily aj pri spomínanej skladbe Semafor, v ktorej sa Decko nechal inšpirovať práve týmto signalizačným zariadením. Následne k podarenému tracku nakrútil aj video, v ktorom sa spolu s Metysom prechádza po Viedni.

Decko - Semafor

Trojica Bene, Peko a Roland Kánik vypustila ešte v júli skladbu Letá väčšie jak Coelho. Následne vzniklo rovnomenné EP, ktoré obsahuje aj ďalšie dva tracky Tréner a Koniec sveta. Tie sa dostali von v utorok, kedy vyšlo v elektronickej podobe aj celé EP. Nahrávka je k dispozícii TU.

BenePeko & Roland Kánik - Tréner

BenePeko & Roland Kánik - Koniec sveta

IdeaFatte sú späť. Po viacerých sólových projektoch pripravuje dvojica zo Zlína ďalší spoločný album, čoho dôkazom je nový singel Díky nám. Ten chalani predstavili priamo prostredníctvom videa, ktoré nakrútil ich kolega z Ty Nikdy Paulie Garand.

IdeaFatte - Díky nám

Z domácej scény tu máme ešte jednu novinku, ktorá sa dostala von hneď vo forme klipu. Postaral sa o ňu ADiss, ktorý momentálne pracuje na svojom druhom albume. Prvou ochutnávkou z neho je track Volám, ktorý produkoval Tretina.

ADiss - Volám

A teraz sa už presunieme do zámoria, kde začneme Raekwonom. Ten sa najnovšie rozhodol prerobiť pieseň Can't Believe od Faith Evans. Ide už o 19. coververziu v rámci série Throwback Thursday.

Raekwon - Can't Believe

Black Milk má od utorka vonku svoj nový album If There's A Hell Below, a tak je najvyšší čas aj na nejaký vizuál. V deň vydania novinky preto vypustil klip ku skladbe What It's Worth.

Black Milk - What It's Worth

Album tento týždeň vydali aj Ras Kass spolu s producentom Apollo Brownom. Ich počin sa volá Blasphemy a tesne pred jeho uvedením na trh z neho jeho autori predstavili poslednú ukážku v podobe skladby How To Kill God.

Ras Kass & Apollo Brown - How To Kill God

Už iba necelý mesiac nás delí od vydania EP Street Certified od M.O.P. Najnovšie sme sa z nahrávky dočkali singlu Broad Daylight, v ktorom hosťuje Busta Rhymes. Skladba je zároveň pokračovaním tracku 187, ktorý M.O.P predstavili ešte v júli.

M.O.P feat. Busta Rhymes - Broad Daylight (187 Part 2)

The Alchemist oslávil v sobotu 37. narodeniny a pri tejto príležitosti sa rozhodol vypustiť doteraz nevydanú skladbu od Mobb Deep s názvom Biology, ktorú pre nich produkoval. Nech sa páči.

Mobb Deep - Biology

Big K.R.I.T. plánuje 11. novembra vydať druhú štúdiovku s názvom Cadillactica. Z nej zatiaľ ponúkol tri single, pričom tým zatiaľ posledným je skladba Soul Food, v ktorej hosťuje spevák a hudobník Raphael Saadiq.

Big K.R.I.T. feat. Raphael Saadiq - Soul Food

Keďže Halloween je už za rohom, Planet Asia a producent Tzarizm sa rozhodli nakrútiť klip ku skladbe Mystique v štýle upírov odohrávajúci sa vo viktoriánskej ére. Track pochádza z ich spoločného albumu Via Satellite.

Planet Asia & Tzarizm feat. Purple Kloud - Mystique

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Gramo Rokkaz

Súvisiaci interpreti: M.O.P., Raekwon