Slovenský country hudobník a spevák Allan Mikušek, ktorý dnes (30.10.) oslavuje päťdesiate narodeniny, sa 30. januára predstaví v bratislavskej Hant aréne na podujatí s názvom Galakoncert 50-25 + hostia. Vystúpením si totiž pripomenie nielen svoje životné jubileum, ale aj 25. výročie svojho pôsobenia na hudobnej scéne.

"Táto dvojitá oslava je pre mňa dôkazom toho, že to všetko, čo som za svoju kariéru urobil, malo zmysel. Pospevujem si od svojich troch rokov, gitaru som začal brať do rúk a skúšal na ňu hrať v piatich rokoch. Od tej doby som sníval o tom, že stojím na pódiu a hrám s veľkými hviezdami," prezradil Allan Mikušek.

Na jeho veľkom galakoncerte sa 30. januára v Hant Aréne predstavia aj František Nedvěd a skupina Tiebreak, TučňáciPetr KocmanTomáš LinkaMichaela Tučná, ktorá nesie odkaz svojho otca - country legendy Michala Tučného, ale aj popoví speváci Michal DavidVašo PatejdlBeáta Dubasová či Peter Cmorik.

"Prežil som dobré časy, ale aj tie ťažšie. V oboch prípadoch som však mal okolo seba ľudí, ktorí mi vždy dodali silu, elán a chuť do práce. Pár z tých mnohých priateľov a kamarátov prijalo pozvanie aj na môj výročný galakoncert v Bratislave. Nie preto, aby som si zaspieval ja s nimi alebo oni so mnou, ale aby sme si zaspievali spolu," uviedol hudobník, pre ktorého je galakoncert veľkým zadosťučinením.

"Teším sa, že aj narodeniny oslávime hudbou. Myslím si však, že vek je len číslo, aj keď za sebou necháva stopy skúseností. V kuloároch som sa dopočul, že sa na mňa na pódiu niečo chystá - dúfam len, že to nebude pieseň Čože je to päťdesiatka," zasmial sa Mikušek, ktorý sa počas koncertu spolu s hosťami predstaví i v polohách mimo svojho charakteristického country žánru.


Pozvaní hostia o Allanovi Mikušekovi:

František Nedvěd: "S Allanom som sa zoznámil pred mnohými rokmi v amfíku v Trnave a nejako sme si padli do oka. Od tej doby sme priatelia, aj keď trocha na diaľku. Okrem toho, že je skvelý skladateľ a textár, podľa mňa je aj najlepší country spevák nielen na Slovensku. Vždy, keď je príležitosť, sa stretneme, zaspievame si spolu, podebatujeme a opäť sa poberieme svojou cestou. Konečne sa zasa stretneme na koncerte k jeho narodeninám a výročiu profi kariéry. Teším sa, že mu budem môcť zablahoželať aj osobne."

Vašo Patejdl: "S Allanom sa poznáme už od deväťdesiatych rokov, keď som sa s ním stretával v mojom štúdiu Relax, kde sme nahrali a vydali jeho album Stále hrám... Veľmi mi imponovala jeho posadnutosť country hudbou. To, ako ňou žil a ako ju interpretoval. Bol som rád, že som mu v roku 1994 pomohol cez môjho priateľa Alana Roya Scotta zúčastniť sa country workshopu v Rumunsku, kde sa mohol stretnúť s tými najväčšími americkými hviezdami tohto žánru, a dokonca si s nimi zahrať a zaspievať. Veľmi sa teším, že si s ním zaspievam tentoraz aj ja a to na jeho jubilejnom koncerte. Ten čas strašne letí..."

Peter Cmorik: "Allan Mikušek je pre mňa ďaleko najvýraznejšia osobnosť slovenskej country scény. Je to veľmi sympatický chlapík, vždy z neho sršala radosť a láska k tomu, čo robí. Byť súčasťou jeho jubilejného koncertu považujem za poctu, i keď sme žánrovo odlišní. Teším sa, ako si prvýkrát spolu zaspievame, samozrejme, že sme spolu v kontakte, keďže sme z rovnakého sveta. Ostalo to však len pri príjemných rozhovoroch, tentoraz tomu dáme i hudobný rozmer."

Zdroj: SITA + TS (Jana Marczellová)
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Allan Mikušek