Živá legenda českého rocku Luboš Pospíšil tento rok rozhodne nezaháľal. Po jarnom vydaní prvého dielu kompletu svojej doterajšej tvorby priniesol na jeseň fanúšikom druhý diel mapujúcí roky 1998 až 2016. Teraz dostal od svojho vydavateľstva Zlatú platňu.

Luboš Pospíšil bol veľmi aktívny aj čo sa vystupovania týka, keď v rámci stále pokračujúceho turné Route 66 odohral bezmála sto koncertov, z toho polovicu s celou kapelou 5P. Sladkou bodkou za úspešným rokom sa potom pre neho i jeho kapelu 5P stala Zlatá platňa Supraphonu za album Soukromá elegie, ktorú si spevák prevzal v živom vstupe na Rádiu Beat.

"Musím povedať, že takto v štúdiu v priamom prenose dostávam ocenenie prvýkrát v živote a je to navyše prvý raz, čo po viac ako tristotisíc predaných albumoch a jednej diamantovej platni preberám od Supraphonu tiež platňu zlatú," okomentoval Luboš Pospíšil unikátne odovzdanie v štúdiu rádia.


"Soukromá elegie sa dočkala najpriaznivejších recenzií od Lubošovej zlatej éry v 80. rokoch. To je krásne, ale ešte viac ma v časoch útlmu hudobného priemyslu teší, že si našla cestu k tak rekordnému počtu poslucháčov. V muzike už dlho neverím v ’čo je dobré, to sa predá’, zlatá platňa pre Elegii mi tú vieru máličko vracia. Ten album sa naozaj podaril, všetko zacvaklo, zomknutá partia, silný materiál, pohodové letné nahrávanie... Až tu 5P v čele s Lubošem dokázali, čo v nich je. A ľudia to ocenili," dodáva k úspešnému roku kapelník 5P Ondřej Fencl.

O svoju radosť sa Luboš a 5P podelili s fanúšikmi na vianočnom koncerte 27. decembra  v Malostranskej besede. 
V januári odštartuje pokračovanie turné Route 66, ktorého pomyselným vrcholom bude 18. marca koncert v Českých Budějoviciach.

Zdroj: Adriána Čahojová / Soul For Show
Foto: Lukáš Kadeřábek, Supraphon


Súvisiaci interpreti: Luboš Pospíšil