Americká speváčka a herečka Barbra Streisand vystúpi na tohtoročnom slávnostnom udeľovaní Oscarov. Na ceremoniáli zaspievala aj v roku 1977, keď predviedla pieseň Evergreen z filmového muzikálu Zrodila sa hviezda.

"Ako by mohla na televíznom prenose počas večera, ktorý oslavuje filmové a hudobné umenie, chýbať Barbra Streisand? Sme mimoriadne poctení, že prijala pozvanie predviesť špeciálne vystúpenie na tohtoročných Oscaroch, pričom v našej šou zaspieva po 36 rokoch," vyhlásili producenti ceremoniálu Craig Zadan a Neil Meron.

Dvojnásobná držiteľka Oscara Barbra Streisand je známa najmä hlavnými úlohami z muzikálov Funny Girl (1968), Hello, Dolly! (1969), Zrodila sa hviezda (1976), romantickej drámy Takí sme boli (1973) či komédie ...a čo ďalej, doktor? (1972).

Ako režisérka a zároveň predstaviteľka hlavnej postavy sa predviedla v snímkach Yentl (1983), Pán prílivu (1991) a Dve tváre lásky (1996). Jedna z najúspešnejších ženských interpretiek na svete má na svojom konte 33 štúdiových albumov a osem hudobných cien Grammy. V USA je pritom 30 z nich platinových a 13 dokonca multiplatinových.

Barbra Streisand - Memory

Zdroj: SITA
Foto: Barbrastreisand.com

Súvisiaci interpreti: Barbra Streisand