Každoročne poskytuje finále americkej Národnej futbalovej ligy v polčase priestor pre hviezdu najväčšieho formátu. Po menách ako Madonna, Beyoncé či Bruno Mars sa tento rok dostalo tejto pocty Katy Perry. Okrem toho, že v rámci svojej šou sľubuje Lennyho Kravitza a "ženu z minulosti Super Bowlu", očakáva sa aj "vyúčtovanie" v rámci jej sporu s Taylor Swift.

"​Pokiaľ sa niekto snaží očierňovať moju osobu, budete o tom počuť," takto šalamúnsky odpovedala Katy Perry na otázky novinárov z magazínu Billboard ohľadom niekoľkomesačnej mediálnej prestrelky medzi ňou a Taylor Swift. Prípravy na nedeľňajší koncert vrcholia a po internete kolujú chýry, že si interpretka hitu Roar plánuje podať mladšiu kolegyňu pred vyše 100-miliónovým publikom na dejisku aj pred televíznymi obrazovkami.

Popová rivalita alebo žiarlivosť kvôli chlapovi?

V profilovom rozhovore, ktorý zverejnil magazín Rolling Stone minulý rok v septembri, Taylor Swift tvrdí, že "existuje speváčka, s ktorou sme priami nepriatelia". Hoci kolegyňu nemenuje, naprieč virtuálnou sieťou je množstvo dôkazov o tom, že by mohlo ísť práve o Katy Perry, ktorá po zverejnení rozhovoru na Twitteri napísala: "Dávajte si pozor na Reginu George v ovčom prevleku." (R. George je postava z filmu Protivné baby)

Nejde síce o drsný konflikt na štýl rapových diss trackov, no napätie medzi speváčkami a ich fanklubmi po úspechu albumu 1989, ktorý z Taylor urobil novú adeptku na titul "princezná popu", výrazne vzrástlo. Podľa bývalej country speváčky však celý konflikt začala práve Katy Perry. "Snažila sa sabotovať moje turné. Najala si ľudí, ktorí mali pracovať pre mňa," sťažovala sa už dávnejšie Swift a ako je to už u nej tradíciou, o všetkom, čo ju trápi, napíše skladbu. Tá o Katy Perry sa volá Bad Blood a vyšla práve na spomínanom albume, z ktorého sa len v USA za posledné dva mesiace roka 2014 predalo 3,66 milióna kópií.

Nemusí však ísť len o typickú popovú rivalitu. Pozorní blogeri na Gawker.com analyzovali interakciu medzi Katy Perry a Taylor Swift na Twitteri a výsledok nebol vôbec prekvapujúci. Brunetka a blondína prestali spolu komunikovať v roku 2011, a to presne vtedy, keď Katy Perry začala svoj románik s hudobníkom Johnom Mayerom. Kým sa konšpirátori sústreďujú na odhalenie toho, či a akým sa Katy Perry na Super Bowle poráta s Taylor, tá sa popovej šelme radšej neukazuje na oči. Pre Rolling Stone totiž povedala, že nie je konfliktný typ, ale je to "divný" pocit, keď sa musí niekomu vyhýbať.

Žraloky aj digitálne pole

Čo sa týka konceptu vystúpenia, už samotný trailer (viď nižšie) poukazuje nielen na speváčkin zmysel pre humor, ale aj jej nevyspytateľnosť. Portál Mashable priniesol 13 detailov z tlačovej konferencie Katy Perry k Super Bowlu. Nástup aj odchod bývalej manželky britského komika Russella Branda bude podľa nej "spektakulárny a nikto ho pred tým ešte takto nerobil". Počas dvanásťapolminútovky bude celé futbalové pole pokryté digitálnou plochou, aby všetky efekty mohli fungovať. Nesmie chýbať detský zbor, no prítomné budú aj tigre a žraloky. Pravdepodobne sa popová superstar bude snažiť o živé prevedenie videoklipu k hitu Roar.

K potvrdenému hosťovi Lennymu Kravitzovi, s ktorým vraj spravili niečo "úžasne soulové", pribudne aj "umelkyňa, ktorá v minulosti už vystúpila v polčase Super Bowlu, no keď nás dve uvidíte spolu, budú sánky padať," tvrdí Perry. Meno neprezradila, no najčastejšie sa v tejto súvislosti skloňuje Missy Elliott. Na University of Phoenix Stadium v arizonskom Glendale sa pred finále medzi New England Patriots a Seattle Seahawks objavia aj Idina Menzel a John Legend.

Polčasová prestávka Super Bowlu nemá presne stanovený čas, keďže ten závisí od diania na ihrisku v prvých dvoch štvrtinách finálového zápasu. Mala by však začať niekedy medzi 1:30 a 2:00 nášho času v noci z nedele na pondelok. V doobedných hodinách prinesieme článok s fotkami z vystúpenia.


Katy Perry od minuloročnej jesene na svoje najväčšie vystúpenie v kariére intenzívny trénuje na aktuálnom svetovom turné, v rámci ktorého sa už o necelé štyri týždne predstaví aj v Bratislave. Pre slovenských fanúšikov tak bude najsledovanejšia televízna hudobná udalosť roka zároveň príležitosťou zistiť, na čo sa& 27. februára v Slovnaft aréne môžu tešiť.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Autor: Marek Majzon
Foto: Matt SaylesInvision/AP (Taylor) // AP Photo/Morry Gash (Katy)

Súvisiaci interpreti: Katy Perry, Taylor Swift