Skupina Gladiator sa v týchto dňoch fanúšikom pripomína novou pesničkou s názvom Milióny ciest. Popovú skladbu v pomalšom tempe zložil a otextoval bubeník skupiny Georgio Babulic. Podľa frontmana Mika Hladkého má byť predzvesťou nového albumu, ktorý by mal vyjsť ešte tento rok.

"Som veľmi rád, že po dlhšej dobe máme baladickejšiu gladiátorskú pesničku, pretože doteraz sme mali len všetko rytmické rýchlejšie veci, som rád, že ju máme v repertoári," uviedol pre TASR Miko Hladký na margo novinky, ktorá pojednáva o živote. "Myšlienkou tej piesne je, že človek by sa mal rozhodnúť srdcom, kam povedú jeho cesty. Keď sa rozhodne srdcom, nikdy nič nepokazí, lebo si prežije danú situáciu oveľa intenzívnejšie, než keď sa rozhodne iba racionálne, rozumom," podčiarkol skladateľ, textár a bubeník Georgio Babulic.
      
Kapela sa podieľala aj na lyric videu, ktoré nakrútili v prostredí Alekšinských rybníkov. "Dôverne ich poznáme z detstva, pochádzam z Alekšiniec, kde aj bývam, na tých rybníkoch sme vyrastali," doplnil Miko.


Novinka Milióny ciest má byť súčasťou špeciálneho albumu, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta v závere roka, ale zatiaľ je bez názvu. Obsahovať bude už nahrané piesne, ktoré však doteraz nevyšli na žiadnom nosiči. Platí to napríklad o predchádzajúcej singlovej nahrávke Zhora dole. "Nejaké tri-štyri pesničky sú už pripravené, ešte by sme ich chceli doplniť ďalšími s tým, že jedna z nich bude vianočná. Vianočnú pesničku ešte nemáme, tak sa na to tešíme," prezradil spevák hitov Divoký dážď, Raz tam v uličkách, Láska, Dnes je skvelý deň či Hlavu maj hore.

Gladiator tiež chystá veľké akustické turné. "Vo februári sme si tri akustické koncerty vyskúšali a veľmi sa nám to páčilo, tak sme sa rozhodli spraviť turné po celom Slovensku," vysvetľuje Babulic s tým, že unplugged tour plánuje kapela na november a december. Dovtedy ju čaká maratón klasických koncertov a vystúpení na rôznych letných festivaloch a eventoch. Členovia skupiiny si však vyhradili čas aj na dovolenkovanie. Obľúbenou zahraničnou destináciou pre nich zostáva Chorvátsko.


Zdroj: TASR
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Gladiator