Po jarnom americkom turné a prvých letných festivaloch prichádzajú priamo z Atén na Slovensko vládcovia symfonického death metalu – grécki titáni SepticFlesh. Predstavia sa za výdatnej podpory ďalších skvelých skupín od nás aj zo zahraničia.

Celá akcia prebehne už o necelý mesiac, v sobotu 29. júna, v krásnom a útulnom prostredí pieskovcového lomu Maringota neďaleko pohraničného mesta Skalica, čo pre dobrú dostupnosť ocenia aj fanúšikovia z Moravy. "Po minuloročnom úspešnom koncerte Infected Rain sme veľmi radi, že môžeme v lome opäť privítať exkluzívnych metalových hostí," hovoria organizátori.

Lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

Celý lineup jednodňového metalového festivalu v lome:

  • SepticFlesh (GR) – symfonický death metal
  • Scar of the Sun (GR) – melodický a atmosférický metal
  • Aeon Winds (SK) – atmosferický black metal
  • Praeya (AT) – metalcore / thrashcore
  • Heiden (CZ) – sofistikovaný progresívny post-black metal
  • Depresy (SK) – atmosferický a melodický death metal
  • Blind Street (CZ) – oldschool nu metal

Hlavná hviezda akcie SepticFlesh, ktorá vznikla začiatkom 90. rokov, patrí medzi najvýznamnejšie kapely na symfonic death metalovej scéne. Na svojom konte má už jedenásť štúdiových albumov, z ktorých sú viaceré považované za prelomové na death metalovej scéne. Ich zatiaľ posledný album Modern Primitive (2022) získal vynikajúce recenzie a bol označený ako jeden z najlepších albumov roka 2022. Toto konštatovanie je možné spojiť aj s predošlými nahrávkami, ktoré sa často objavujú vo výročných rebríčkoch top albumov.

Kapela od roku 2008 na svojich albumoch spolupracuje s Pražským filharmonickým orchestrom, čo jej hudbe dodáva monumentálny rozmer. Hlavným strojcom skladieb SepticFlesh je gitarista Christos Antoniou, ktorý komponuje a skladá aj všetky orchestrálne prvky. Prostredníctvom hudby vás prenesie do starovekého sveta, kombinujúc brutálne riffy s mystickými a epickými témami.

SepticFlesh odohrali stovky koncertov a festivalových vystúpení po celom svete, pričom vždy prinášajú nezabudnuteľnú šou plnú energie, atmosféry a ich vystúpenia sú označované za hypnotické a podmanivé. Príďte do lomu túto atmosféru zažiť na vlastnej koži!

Spolu so SepticFlesh sú na turné aj ich krajania Scar of the Sun, ktorí do lomu prinesú modernejšie poňatie metalu, viac melódií a progresívny zvuk. Na scéne sú už 24 rokov a patria k popredným zoskupeniam na gréckej scéne.

Kapela má za sebou niekoľko európskych a britských turné, okrem iného aj so štýlovo spriaznenými Dark Tranquillity, Insomnium,  Swallow The Sun a podobne. Ich ostatný album Inertia z roku 2021 získal skvelé ohlasy po celom svete a patrí k najsilnejším dielam, ktoré doteraz vyprodukovali.

Trojicu zahraničných kapiel v nabitom lineupe dopĺňa rakúska Praeya, ktorá svojou energickou šou poteší najmä priaznivcov metalcoru a thrashcoru. Domácu a českú scénu budú reprezentovať kapely Aeon Winds, Depresy, Heiden a Blind Street.

"Asi nie je potrebné ich podrobne predstavovať, vzhľadom k tomu, že na našej scéne pôsobia už veľmi dlho a každý mal možnosť sa s nimi už stretnúť... A ak nie, treba to rýchlo napraviť. Vidíme sa 29. júna v pieskovcovom lome nad golfovým ihriskom v Skalici. Nebude chýbať dobré pivo a jedlo. Camp a parkovanie zdarma," odkazujú organizátori.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Facebook event

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)