Slovenská speváčka a skladateľka Teri Čikoš nadviazala na spoluprácu so speváčkou Janou Kirschner, ktorá bola jej mentorkou v speváckej súťaži The Voice Česko Slovensko. Po 5 rokoch sa opäť spojili a predstavujú skladbu Možno raz.

Text skladby Možno raz sa pohráva s myšlienkou po stýkrát a prvýkrát. Neustále hľadanie dokonalého a neexistujúceho. O aranžmán a hudobnú produkciu sa postaral hudobník Rolan Kaník. Gitaru nahrával Pišta Lengyel a o aranžmán vokálov sa postaral Richard Csino. Jana Kirschner je autorkou hudby aj textu podobne ako pri skladbe Letná, ktorú pred 5 rokmi tiež skladala a produkovala.

"S Jankou sme sa zoznámili počas speváckej súťaže, kde bola mojou mentorkou. Od tej doby sme v kontakte a sem tam si s niečím pomôžeme. Ako spoluautorka textu sa podielala aj na skladbe Pozri, čo bol môj druhý rádiový singel a ešte máme v šuplíku aj nejaké nedokončené spolupráce na ktoré možno niekedy príde čas," vysvetľuje Teri Čikoš.

Teri pred časom vydala svoj debutový album speváčky sa nahrával v štúdiu Kupec records a je na ňom dvanásť skladieb. Na albume má autorské skladby Pozri, Cesta, Dilema, Upršaný deň, V tieni hviezd a spolu s mamou speváčkou Brigitou Szelidovou zložili skladbu Spievam. Autorsky na album prispeli aj skľadatelia Ľuboš Šrámek, Jana Kirschner, Juraj Kupec, Tomáš Edelsberger a Dušan Pálka. Ako hosť nahral do skladby Dievča trúbku hudobník Juraj Bartoš.

"Už ako malá som snívala o tom, že raz vydám album. Nečakala som, že sa to stane tak skoro. Pracovalo na ňom veľa skvelých ľudí a urobili sme ho najlepšie, ako sme vedeli. Album je o mojich myšlienkach, pocitoch, príhodách, ale aj o tom, ako vnímam ľudí a svet okolo. V textoch rozoberáme rôzne témy, ale tou hlavnou je láska. Nielen tá romantická, ale aj láska k domovine, rodine, prírode či k hudbe. Pri skladaní piesní a textov som sa snažila písať tak, aby sa so mnou vedeli ľudia stotožniť. Aby v skladbách vedeli nájsť kúsok svojho vlastného príbehu, a aby si so mnou vedeli na koncertoch aj zaspievať," vyznala sa Teri Čikoš.

Aj vďaka autorstvu je debutová nahrávka skutočne dievčenská. Nestavia sa do polohy ženy, ktorá už všetko prežila a na všetko má svoj názor. V súbore dvanástich skladieb nemá potrebu zložiť poslucháčom na plecia svoje životné útrapy. Témy, ktoré sú súčasťou albumu Dievča, sú skutočne dievčenské s patričnou dávkou smútku či sklamania, ale zároveň so sympatickým nánosom naivity a nadhľadu.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Jozef Šebo. Text správy sme upravili.