Trochu luxusnejšie Repete. Nijako ináč sa nedá nazvať tento projekt. Projekt, zaváňajúci gýčovosťou, nudnosťou a akousi nostalgiou po rokoch nedávno minulých.

Trochu luxusnejšie Repete. Nijako ináč sa nedá nazvať tento projekt. Projekt, zaváňajúci gýčovosťou, nudnosťou a akousi nostalgiou po rokoch nedávno minulých. Starmania je postavená na speváckych výkonoch Martiny Ostatníkovej (kedysi Lobby) a Maťa Máčeka (myslím, že to bol Babylon). V zostave sa objavili i ľudia, ktorí kedysi fungovali v projektoch Indigo, či Salco. Na pranier si zobrali 14 veľkých česko – slovenských hitov a pokazili ich na maximum. Odeli ich totiž do bezduchej podoby z čias otca Gustáva. Z pesničiek sa vytratila akákoľvek iskra (ak v nich vôbec niekedy bola). Spevácke výkony sú otrasné. Zvlášť v prípade Martiny Ostatníkovej. Tá síce nikdy nebola bohvieakou speváčkou, ale toto je niečo. Napríklad v pesničke Dnes, kde sa snaží s hlasom ťahať do nebeských výšok je skôr smiešna, než kvalitná.
Väčšina pesničiek na tomto albume boli obrovské hity. Práve preto by si zaslúžili, aby sa k ich novým úpravám pristupovalo s úctou a pokorou. Bohužiaľ, vo všetkých prípadoch je tu jasné, že Starmania fungovala v druhoradej relácii Humor.sk istej televízie a tie pesničky sú tomu prispôsobené. Na tomto albume nie je jediný moment, ktorý by niečím zaujal. Ani jedna pesnička nedostala podobu, pri ktorej by sa dalo povedať, že to malo akýkoľvek význam. Respektíve áno, jeden význam to malo. Komerčný. Nikto nepochybuje o tom, že tento album bude mať veľký úspech. Veľká kampaň okolo jeho vydania a pesničky, ktoré ponúka vyzerajú na povrchu veľmi lákavo. Vnútro je však pekne stará bonboniéra. Interpreti, ktorých budúcnosť je na slovenskom hudobnom poli viac než neistá sa chytili slamky, ktorá sa pod návalom ich nudnosti aj tak zlomila. Možno to mal byť hit tohtoročnej hudobnej jari. Bohužiaľ. Je to len ďalšie slovenské hudobné sklamanie. Viac k tomu nie je čo dodať. Snáď iba, zapnite už ten kolotoč.

Vydavateľstvo: EMI/Monitor, 2004
Celkový čas: 49:40

TRACK LIST:
01. Nonstop
02. Zlodej slnečníc
03. Š, š, š
04. Nemožná
05. Skúšky z lásky
06. Dnes
07. V slepých uličkách
08. Zbohom buď
09. Sladké mámení
10. Vymyslená
11. Biely kvet
12. Já budu chodiť po špičkách
13. Dělová rána (Bum, bum, bum)
14. Okno mé lásky

Zdroj: TS MusicServer