Har Mar pripomína svojim bizarným zjavom akéhosi kríženca medzi disco clubberom sedemdesiatych rokov a vymäknutým pankáčom z obdobia nástupu New Wave.

Har Mar pripomína svojim bizarným zjavom akéhosi kríženca medzi disco clubberom sedemdesiatych rokov a vymäknutým pankáčom z obdobia nástupu New Wave. Hudba na jeho albume je taktiež krížencom popmusic minulosti a súčasnosti.

Väčšina skladieb disponuje vcelku príjemnými popovými melódiami, ale je zrejmé, že väčšinou sa jedná o skladačku známych fráz – akéhosi hudobného Frankensteina pozošívaného z nesúrodých častí rôznych mŕtvych tiel. Kto by hľadal nejaké umelecké hodnoty, či významné posolstvá v hudbe určenej na zábavu, bol by v tomto prípade mimo misu. Vizuálna štylizácia, s ktorou si Har Mar pohráva na obale, má za úlohu zvýrazniť hlavne podiel recesie a irónie, s ktorým si spomína na obľúbený hudobný žáner, symbolizujúci azda svet jeho osamelej mladosti. Pokiaľ totiž Har Mar priamo nestrhne k zábave, koleduje si so sebavedomím hviezdy o nejaký druh diagnózy. Prehreškov voči dobrému vkusu a desiatim božím prikázaniam je tu naznačených viac než dosť, voči profesionalite spracovania tohto produktu sa však nedá vyčítať nič. Naopak. The Handler môže slúžiť ako vzor šikovnosti pri narábaní so známymi stavebnými prvkami a polotovarmi.

Je veľmi dobrý imitátor schopný pripodobiť štýl a hlas Stevieho Wondera, Princea a ďalších svojich obľúbencov. Okrem výrazného vplyvu hudby v štýle disco a funky sú tu čitateľné stopy súčasnej, počítačovej práce s útržkovitým hudobným materiálom. Har Mar s počítačmi narába podobne zručne a s podobným príjemným výsledným efektom ako Madonnin príležitostný spolupracovník, Francúz afgánsko-švajčiarskeho pôvodu, Mirwais.

Har Mar pripomína svojou požívačnosťou a sklonom k lukulskému typu zábavy duo entertainerov - Junior Senior. Na rozdiel od ich belošského prístupu k hudbe, Har Mar sa necháva viac ovplyvňovať čiernou hudbou. Tam kde Junior Senior rockovým spôsobom dupe na prvú ťažkú dobu, tam Har Mar šliape a groovuje. Har Mar Superstar, vlastným menom Sean Tillmann, je exhibicionista, ktorý si k svojej úchylke našiel najlepší možný spôsob – stať sa Superstar. Kto vie, či by si ho povšimla aj naša Slovenská televízia?


Žáner: Pop (Disco, Neo Disco, Funky, Retro, Electronic )
Vydavateľstvo: Warner Music Celkový čas: 40:20
Odkaz: www.harmarsuperstar.com


Zoznam skladieb:
1. Transit 3:36
2. Body Request 3:30
3. DUI 3:14
4. Cut Me Up 3:11
5. Sugar Pie 2:51
6. As (Seasons) 3:49
7. Save The Strip 3:49
8. O 3:09
9. Back The Camel Up 3:09
10. Bird In The Hand 3:18
11. Back In The Day 3:04
12. Alone Again (Naturally) 3:35

Zdroj: TS MusicServer