Po mimoriadne vydarenom country albume sa starý harcovník Bruce Springsteen navrátil k svojej domovskej hudobnej formácii a na hudobný trh sa vrátil s rockovou vypaľovačkou nazvanou Magic.

Po mimoriadne vydarenom country albume sa starý harcovník Bruce Springsteen navrátil k svojej domovskej hudobnej formácii a na hudobný trh sa vrátil s rockovou vypaľovačkou nazvanou Magic.

Maestro Springsteen je personou, ktorá si môže dovoliť niekoľko rokov vegetovať, a naraz sa vráti na scénu, pričom pripraví hneď niekoľko skvelých projektov naraz, vyrazí na turné a zároveň svojim priaznivcom vyrazí dych a hravo im dokáže, že ešte ani náhodou nepatrí do starého železa.

Album Magic je jasným dôkazom všetkého toho, čo som spomínal vyššie. Na platni na poslucháča čaká jedenásť veľmi silných rockových skladieb. Všetky sú si absolútne rovnocenné. Neexistuje jediné maličké hluché miesto, ktoré by bolo dôvodom na pohanenie tejto platne.
Už dávno sa mi nič nepočúvalo tak dobre a nenásilne, ako práve Springsteenov album Magic, z ktorého jednoducho cítiť autorovo srdce i dušu, ktoré za priehrštia rozdáva tým, ktorí si jeho novinku vypočujú.
Je veľmi príjemné zistiť, že Springsteen na novinke nebalansuje na hrane formou dojákových skladieb, ktorými by si hravo mohol získať na svoju stranu svojich poslucháčov, bez toho, aby ich musel vôbec presviedčať o tom, že jeho tvorba je kvalitná.

Springsteen to na Magic rozbaľuje v plnej paráde, srší energiou a každá ďalšia pesnička je tak šokujúco dobrá, až vyráža dych. Magic je projekt, ktorý sa dá počúvať dookola, bez toho, aby po chvíli omrzel. Jednoducho skvelé.


Bruce Frederick Joseph Springsteen (* 23. september 1949, Long Branch, New Jersey, USA) je americký spevák, textár a gitarista. Od raného detstva sa chcel presadiť ako rockový hudobník a už v 16 rokoch hral v kaviarňach newyorskej štvrti Greenwich Village, rovnako ako Bob Dylan vo svojich začiatkoch. S Dylanom ho spojoval aj John Hammond – šéf spoločnosti Columbia, ktorý v roku 1961 odštartoval Dylanovu kariéru. Rovnako Springsteen na neho zapôsobil a okamžite s ním podpísal zmluvu na prvý album. Nádejný, folkovo orientovaný debut Greetings From Ashbury Park, New Jersey vyšiel v roku 1973, ale úspech sa zatiaľ nedostavil. Springsteen však naďalej vytrvale koncertoval po celom východnom pobreží a pre svoje druhé album zostavil stálu doprovodnú skupinu E-Street Band. Koncerty boli veľmi úspešné a tretí album Born To Run už doprevádzala mohutná reklamná kampaň. Roku 1984, kedy už mal Springsteen prezívku The Boss, vyšlo album Born In The U.S.A., ktoré býva označované ako jedno z najlepších albumov 80. rokov. V roku 1994 zostavil Springsteen svoje Greatest Hits, na ktoré pridal vedľa Streets Of Philadelphia, piesne z oskarového filmu s Tomom Hanksom, ďalšie štyri nové skladby. Napriek tomu že sa mu zmienené novinky rozhodne vydarili, rozhodol sa v roku 1995 k zmene štýlu a natočil kompletne akustické album The Ghost Of Tom Joat, inšpirované knihou Johna Steinbecka, za ktorý získal Grammy v kategórii Najlepšie súčasné folkové album. (internet)

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: 47:51

Linky: www.brucespringsteen.net, www.sonybmg.cz, www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
Radio Nowhere
Youll Be Comin Down
Livin In The Future
Your Own Worst Enemy
Gypsy Biker
Girls In Their Summer Clothes
Ill Work For Your Love
Magic
Last To Die
Long Walk Home
Devils Arcade

 

Zdroj: TS MusicServer